O2e

Hur man skapar anpassade kommandon i filezilla

När du har en fjärrdator eller server och vill överföra filer från den ena till den andra, normalt måste du använda en ftp-klient för att kommunicera med maskinen via Internet till antingen ladda upp eller ladda ner filer. Även om det finns massor av gratis och funktionsrika FTP-klienter du kan ladda ner och använda, är FileZilla anses vara den bokstavliga Godzilla av dem alla. Nu måste du göra två saker för att Filezilla är förenlig med dina maskiner. Måste du först installera FileZilla server applikation på huvuddatorn och kunden på den andra datorn. När detta är gjort kan du överföra nu filer sömlöst utan alltför mycket krångel.

Nu det bästa med FileZilla är att du kan använda den genom att helt enkelt arbeta genom sin grafiska användargränssnittet gör även en nybörjare verka som ett nätverk expert. Men liksom liknande ftp program kan du köra faktiskt anpassade kommandon manuellt med vissa skript och koder. Här är några steg på hur man skapar och ställa egna kommandon på Filezilla.

  • Starta filezilla. Normalt när du installerar FileZilla kommer en genväg på skrivbordet skapas för att göra det lättare för dig att starta programmet. Dubbelklicka och ska läsas direkt. Om genvägen på skrivbordet är ingenstans att finna, och sedan välja "Start" och sedan "Alla program" och välj Filezilla mappen där. Klicka på Filezilla ikonen för att starta programmet.
  • Ansluta till servern. Om du vill ansluta till servern, kommer det att finnas ett område där du kommer att behöva ange värdnamnet (som är serverns namn), IP-adressen till den maskin du kommer att ansluta till och hamnen i server som autentiserar och låt din anslutning. Självklart måste du ange användarnamn och lösenord för att passera säkerhet autentisering av servern. Fyll i all information och klicka på "anslut".
  • Ange anpassade kommandon. När anslutningen autentiserar, initierar och avslutar, kommer du att se två fönster. Den vänstra sidan är den faktiska datorn du använder och den högra sidan kommer att vara den server du är ansluten till. Peka på serversidan och klicka på rullgardinsmenyn. Där hittar du det anpassade kommandot alternativet. Välja det. Vid denna punkt kommer en dialogruta att visas där du kan skriva in egna kommandon som du vill sända och exekveras på servern. För varje ftp-kommandot du skriver in, klicka på "Enter" på tangentbordet för att utföra det. För att få en lista över FTP-kommandon du kan använda, helt enkelt besöka nsftools.com och skriv ner de kommandon du vill använda.
  • Spara din information. Tänk spara dina inloggningsuppgifter för servern genom att skapa en profil på Filezilla. I grund och botten kommer detta gör att du snabbt ansluta genom att den särskilda profilen sparas. Du kan också automatisera anpassade kommandon du vill ha gjort varje gång du ansluter till servern också.


Hur man skapar anpassade kommandon i filezilla. Ansluta till servern.
Hur man skapar anpassade kommandon i filezilla. Ansluta till servern.

För att säkerställa korrekt sammanhang bör server du ska ansluta också har en statisk IP-adress som Internet Service Provider eller ISP. Om servern använder en dynamisk IP-adress dold bakom en riktig statisk IP-adress, då du kommer att behöva göra vissa portforwarding och DNS strategier för att kunna ansluta till din maskin till servern via Filezilla.