O2e

Hur man ska förstå blu - ray - tekniken

Idag i nästan varje galleria kommer du att märka film-butiker som säljer DVD och VCD-filmer. Du kommer att märka, speciellt på DVD täcker nya Blu-ray-logotypen, som är tryckt på nästan varje produkt på hyllan. Redan innan tänka att det inte finns någon gryning för DVD-slag och öde resten av din film samling, måste du fråga först, vad är Blu-ray?

Som framgår av Blu-ray.com den officiella webbplatsen för skaparna av Blu-ray, är det i princip den nyaste och mer avancerad teknik inom optisk skiva formatering, även känd som Blu-ray-skiva. Det gör omskrivning och uppspelning av de nyaste HD (High Definition) filmer och videor, och kan också fungera som en brännare. Det erbjuder också fem gånger mer lagringskapacitet vanlig DVD kan det hålla i princip upp till 25G värde av data. De stora utvecklarna av Blu-ray är Japan och USA-baserade företag. Tekniken erbjuder nu en mängd olika prylar och utrustning för att tillgodose format, precis som de traditionella HD DVD-enheter, spelare och inspelare.

Det finns nu också ett brett utbud av Blu-ray DVD-spelare och även en ännu bredare utbud av Blu-ray DVD-brännare. Om du checkar ut deras webbplats, kommer du att se att några av utvecklarna är bästa Hollywood produktion outfits. Så du kan förvänta översvämning av Blu-ray-filmer. När det gäller film, enligt deras webbplats, de uppger att ingen ska oroa sig för sina nuvarande DVD och VCD samlingar blir föråldrade. Eftersom programmet kommer fortfarande acceptera någon röd skivor laser format, röd laser är det aktuella läget i skivan läsare idag. För er som inte vet, är röd laserteknik den som läser och vänder sig till dagens DVD och VCD-format.

Namnet Blu-ray erhölls från den utvecklade teknologin

Hur man ska förstå blu - ray - tekniken. Namnet blu-ray erhölls från den utvecklade teknologin.
Hur man ska förstå blu - ray - tekniken. Namnet blu-ray erhölls från den utvecklade teknologin.

Namnet Blu-ray härrör från den utvecklade tekniken, som använder en blå-violett laser för att läsa och skriva data. Normalt folk frågar: Varför är det stavas Blu-ray istället för Blue-ray? De flesta skulle tycka att det är felstavat, enligt sajten. Bokstaven "e" från "blå" var medvetet lämnat för att tjäna som ett varumärke.

Från och med nu

Från och med nu är filmer som distribueras under Blu-ray-formatet. Den mest frågade frågan är nu, kommer det att finnas Blu-ray för Sagan om ringen och Star Wars? Svaret är ja, som tidigare nämnts, nästan alla de produkter som säljs i media butiker är nu under dominans av Blu-ray-formatet. En annan fråga som håller poppar upp är att Blu-ray ersätta DVD? Jo svaret för det är, vad hände med VHS och laser? Det får tiden utvisa, och säkert med uteblivna öden VHS och laser-format, finns det inget gryningen för DVD-typ.