O2e

Hur man ska förstå batterikapaciteten

När du köper elektroniska enheter såsom bärbara datorer, bärbara datorer, handdatorer, PSP och mobiltelefoner, är den första frågan en konsument frågar, "Hur länge är dess batterikapacitet"? Eller kanske, "Hur länge är dess laddning timmar?"

Dessa frågor härrör från det faktum att någon bärbar dator eller dator med en stark hårddisk och ett bra minne, tillsammans med ett batteri med en enorm kapacitet, bildar en maskin med tillräckligt med kraft för att täcka behoven inom denna snabba värld.

Förstå batterikapacitet börjar med att förstå dess Milli amperetimmar eller mAh. Detta är i grunden den mängd energi eller strömstyrka som släpps eller frigörs från ett batteri under en tid tills den når 100% urladdning (DOD), som i lekmannaspråk betyder att batteriet är tomt. Föreställ batteriet som en bränsletank och bränsle som batteriets kapacitet för att bättre förstå detta.

För en praktiken av hur detta tillämpas

För en praktiken av hur detta tillämpas, titta på baksidan av batteriet och kontrollera numret bredvid mAH tecken. Innehavaren motsvarar batteriets kapacitet. I exempel har en 9 volts batteri en mAh 500. En enhet som drar 10 mA eller milliampere från detta batteri har en batteritid på 50 timmar. En konsument som vet om dessa saker kan sedan schemalägga användningen av hans / hennes dator på det mest kostnadseffektiva sättet, så att han / hon kan dra nytta av den nuvarande kapaciteten för hårddiskar ute på marknaden idag.

Bortsett från strömstyrkan

Hur man ska förstå batterikapaciteten. För en praktiken av hur detta tillämpas.
Hur man ska förstå batterikapaciteten. För en praktiken av hur detta tillämpas.

Bortsett från strömstyrkan, det finns andra faktorer som påverkar batteriets kapacitet. Den största faktorn är batteritiden. Varje gång ett batteri laddas när den når 100% DOD, batterikapacitet och batteriets livslängd minskar. Regelbundet väntar ett batteri för att nå 100% urladdningsdjup innan du laddar minskar batteriets kapacitet och livslängd med så mycket som 15-20%. Detta är anledningen till att den perfekta tiden att ladda batteriet är när det är 50-80% urladdat eftersom det praktiskt taget ingen förändring i batteriets livslängd.

Det är dock viktigt att komma ihåg att nedbrytningen av batteritiden är inte något som kan stoppas. Således, om du ladda batteriet till 100% eller 50% urladdning, kommer dess livslängd fortfarande förkortas - den enda skillnaden är hastigheten på sin nedbrytning. Det finns dock en del utveckling i framställning av andra typer av batterier som har en mycket långsammare nedbrytning, vare sig på 100 eller 50% urladdning.

En annan viktig faktor i batterikapaciteten är temperaturen. Batterikapaciteten ökar något när det är varmt, och därför minskar när det blir kallt.

Batteriets fysiska storlek är också en annan faktor

Bortsett från strömstyrkan. Batteriets fysiska storlek är också en annan faktor.
Bortsett från strömstyrkan. Batteriets fysiska storlek är också en annan faktor.

Batteriets fysiska storlek är också en annan faktor. Kapaciteten hos ett batteri kan mätas i volymen och plattyta av själva batteriet. Ju större grovplåtsområdet, desto mer kan rymma.

Två andra faktorer som påverkar batteriets kapacitet laddning och underhåll. Tidig nedbrytning av batteriets livslängd oftast orsakade av överladdning och underladdning. I sällsynta fall dessa leder till förstörelse av batteriplattor som gör att batterierna oanvändbara. För närvarande är mineralolja under utredning som tillsats för att öka hållbarheten hos batterierna.

Om du har apparater som har stora batterier såsom elektronisk skotrar eller trollingmotorer kan du ladda dem som använder solpaneler eller växelriktare för att se till att du inte TA FÖR LITET BETALT AV dem.

Väl medvetna kapacitet batteriet kan hjälpa dig att schemalägga laddning timmar eller avgöra om du behöver ta extra batterier när du reser. Dessutom kan kunskapen om batterikapaciteten hjälpa användare spara i elkostnader och ger dem möjlighet att njuta av kraften i deras hårddiskar på lång sikt.