O2e

Hur man ser upp mobiltelefon ESN nummer

Det finns miljontals mobiltelefonanvändare världen över

Det finns miljontals mobiltelefonanvändare världen över, var och en med olika märken och modeller av mobiltelefoner. Du kanske undrar hur tillverkarna hålla reda på dessa telefoner. Varje mobiltelefon enhet har ett unikt elektroniskt serienummer eller ESN. I vissa enheter är det också kallas International Mobile Equipment indikator eller IMEI. Det är mycket likt fingeravtrycket på din mobiltelefon, eftersom det inte finns två enheter som har samma ESN-nummer.

Veta ESN antalet din mobiltelefon låter kundtjänst identifiera telefonen enhet. Den låter dig också vet att din telefon är giltig, vilket innebär att det inte är en stulen enhet. Så här leta upp en mobiltelefon ESN-nummer.

  • Vet de olika termerna i serienumret på telefonen. Leta efter ESN, S / N eller IMEI. Alla dessa hänvisar till det unika serienummer luren. Beroende på telefonmodell enhet och där det gjordes, är någon av dessa tre förkortningar som används för att hänvisa till samma sak. ESN är en lång serie av tal, vanligen ca 15 siffror.
  • Titta på botten av batteriet. Stäng av mobiltelefonen. Ta ut batteriet ur enheten. På telefonen enheten ska du se ett litet klistermärke som anger ESN eller IMEI på telefonen. Det kan också anges som serienummer eller S / N.
  • Markera rutan för produkten. När du köper telefonen, titta på den ruta som enheten levererades i. Det bör finnas ett klistermärke rätt på förpackningen. Klisterlappen säger oftast tillverkare och modell av mobiltelefon-enheten. Nedanför det är ESN-numret. Det kan finnas annan identifierande information på rutan, till exempel färgen på luren och vilket land enheten gjordes i.
  • Använd din handenhet. När du slår på telefonen, gå till huvudmenyn. Välj "Inställningar". Se om du har möjlighet att välja "Phone info."
  • Kolla under "alternativ." Vissa telefoner har ESN av enheten sparas på själva enheten. Till exempel för Blackberry telefonmodeller kan du välja "Alternativ" på menyraden och klicka på "Status" för att hämta ESN i telefonen.
  • Ring din operatör. Om du har köpt enheten via en nätoperatör, kan du kanske hämta ESN från dem. Detta är särskilt användbart om din telefon enheten stulen eller förlorad. På så sätt kan ingen annan använda den förlorade eller stulna enheter eftersom tjänsteleverantören kan spåra enheten och inaktivera det.


Som du kan se

Hur man ser upp mobiltelefon ESN nummer. Vet de olika termerna i serienumret på telefonen.
Hur man ser upp mobiltelefon ESN nummer. Vet de olika termerna i serienumret på telefonen.

Som ni ser är det väldigt lätt att hitta ESN i telefonen enheten. Tänk på att ESN bestäms av tillverkaren och inte telefonen tjänsteleverantör. Mobilen företag kan bara hjälpa dig, men inte ändra ESN i telefonen enheten. När du aktiverar en telefonlinje, ringa kundtjänst för att verifiera din aktivering och ESN i din enhet. Om det finns ett problem med ESN, kommer tjänsteleverantören berätta direkt.