O2e

Hur man sätter i accenter i Microsoft Word

Microsoft Word är ett populärt och effektivt ordbehandlingsprogram från Microsoft MS Office. Det finns många funktioner i denna ansökan. Lägga accenter är ett exempel på dessa funktioner. Det kommer att hjälpa dig och dina läsare att förstå dokumentet tydligare. Nedan finns guider som hjälper dig att lägga till accenter med Microsoft Word.

Hur man sätter i accenter i microsoft word. Markera brev som ska sätta med accenter.
Hur man sätter i accenter i microsoft word. Markera brev som ska sätta med accenter.

  • Skriv artikeln. Accenting ord medan du skriver äter tid om du inte är van vid att sätta accenter. Bara skriva artikeln normalt och ta hand om att sätta accenter senare.
  • Markera brev som ska sätta med accenter. När du har skrivit din artikel, gå tillbaka i början av din pjäs och markera eller flera bokstäver som skall tillämpas med accenter. Till exempel vill du ändra sista "e" i ordet "klyscha" till "E" så det blir "kliché". Sedan helt enkelt markera den sista "e" i ordet.
  • Sätt accenttecken till ordet. Klicka på fliken Infoga och sedan hitta Symboler avsnittet. Klicka på symbolen rullgardinsmenyn. Du kommer att se de vanligaste symbolerna därifrån. Om symbolen inte finns i rullgardinsmenyn, klicka sedan på "Fler symboler" för att öppna Symboler fönstret. Här kan du se fler symboler, från Basic Latin till arabiska formulär. Rulla ner nätet symboler tills du har hittat rätt accenttecken. "E" som du letar efter kallas som "Latin liten bokstav E med akut." Välj den genom att klicka på den. Sin låda ska fyllas med blå bakgrund. Klicka "Infoga" och du kommer att se att den markerade bokstaven ersattes av accent symbolen. Klicka på "Stäng" när du är klar.
  • Ett annat sätt är att använda kortkommandon. Detta är ett enklare sätt att sätta accenter. Tryck bara på uppsättning nycklar för en specifik symbol och det kommer att visas i dokumentet. Den detaljerade förteckningen över kortkommandon finns i hjälpmenyn. För detta exempel "é" in genom att trycka på dess standard CTRL +; + E kortkommando.
  • Sätt accenter på andra bokstäver. Upprepa föregående steg för andra bokstäver tills de alla har rätt accenter.

Ställa in kortkommando för symboler

Anpassa kortkommandon för tecken som du ofta använder.

  • Öppna symboler fönstret igen. Klicka på en speciell karaktär. Se "E" för det här exemplet. Titta på botten av Symbol fönstret. Du kommer att se "Kortkommando"-knappen. Bredvid det är standard kortkommando för "é", som är CTRL +, + E. För att ändra på det, klicka på "Kortkommando"-knappen.
  • Den "anpassade tangentbord" visas. Ange den nya kortkommando på utrymmet efter "Ange nytt kortkommando." Klicka "Tilldela" och klicka sedan på "Stäng" för att lämna fönstret.
  • Tillämpa dessa steg om du vill ändra kortkommandon för andra symboler. Notera att nycklarna skulle fungera till din fördel. Så välj kombinationer som kommer att vara lätt att komma ihåg.


Använda accenter i ditt dokument kommer att hjälpa andra människor att förstå dina idéer bättre. Förstå specialtecken och andra symboler kommer att förbättra din kommunikationsförmåga. Använd Microsoft Word Symbol funktionen inte bara för att sätta accenter, men för att komma in andra nödvändiga symboler också. Det tar bara lite övning innan du kan vänja sig vid att infoga symboler.