O2e

Hur man sållar ut skräppost med ditt MobileMe Mail

Spam eller skräppost är ett gemensamt hot för de flesta av oss i den trådbundna världen. Även om de är lätta att blockera både din stationära dator eller webbmail, är svårigheten här synkronisera vilka meddelanden för att blockera, speciellt om du öppnar din e-post från mer än en klient, som Mail.app, din iPhone eller på webben. Skräppost räknas också mot din servers lagringsutrymme och du kan få slut på lagringsutrymme om inkorgen fylls med oönskade och oönskade meddelanden.

Förutsatt att du har aktiverat filtrera bort spam MobileMe e-post och du använder Mail.app programmet på OS X, e-postmeddelanden i mappen Skräppost inte nödvändigtvis synkroniseras, och du kanske upptäcker att din MobileMe Mail inkorg är fylld med post som e-post . App har klassificerat som skräppost. Du skulle behöva ställa in dina Mail.app inställningarna därefter, så att tillämpningen skickar rätt e-post till skräppostmappen, och att detta är i synk med serverns innehåll.

Hur man sållar ut skräppost med ditt MobileMe Mail.
Hur man sållar ut skräppost med ditt MobileMe Mail.

  1. Öppna Mail.app på din Mac.
  2. Klicka "Inställningar". från Mail-menyn på menyraden.
  3. Klicka "Skräppost". Se till att kryssrutan för "Aktivera filtrering av skräppost" är markerat.
  4. Välj "Konton".
  5. Välj det konto som motsvarar ditt MobileMe e-postkonto.
  6. Välj "Brevlådefunktioner"-fliken. Under denna flik kan du hitta på "Skräp" inställningen bredvid papperskorgen ikonen. Markera rutan som motsvarar "Lagra skräppostmeddelanden på servern."

Dessutom, om du har kryssat i kryssrutan för "Flytta automatiskt meddelanden markeras som skräppost till mappen Skräppost" i MobileMe e-postinställningar, bör du göra samma sak i Mail.app. Under "skräppost"-fliken i Mail.app inställningarna, kryssa i alternativet "Flytta den till Skräppost brevlåda" under "När skräppost anländer" inställning.

När dessa inställningar är på plats kommer alla meddelanden som är markerade som skräp av Mail.app placeras i samma skräppost mapp på MobileMe-servern. Detta innebär att när du papperskorgen meddelanden från skräppostmapp kommer dessa också tas bort permanent från servern och därmed från alla andra enheter eller Mail.app profiler du komma åt din e-post från.

Hur man sållar ut skräppost med ditt MobileMe Mail.
Hur man sållar ut skräppost med ditt MobileMe Mail.

Du behöver replikera dessa inställningar med andra Mail.app profiler där du använder din MobileMe e-post från att vara säker på att varje gång du ansluter till MobileMe, skulle de meddelanden som klassas som skräp av Mail.app också flyttas till skräppost mapp på MobileMe-servern. Detta bör också gälla om du använder Mail på din iPhone.

Kom ihåg att meddelanden i din skräppostmapp fortfarande räknas din totala e lagringsutrymme. Så var medveten om att du bör se över ditt skräp mapp regelbundet för falska positiva (för giltiga e-postmeddelanden som har klassificerats som spam). Och kom ihåg att rensa skräp mapp regelbundet, så att dessa inte ackumuleras och äta upp din lagring.

Ett annat bra tips är att undvika att ge ut din MobileMe-e urskillningslöst. Det kan vara en bra idé att hålla en separat, gratis, e-postadress för att prenumerera på e-grupper och för att registrera dig för onlinetjänster. Och inte publicerar din e-post på din blogg eller andra webbplatser där spam-robotar kan lätt skörda dem. Detta sätt, om någonsin får du skräppost, kommer det inte att skickas till din dyrbara MobileMe-konto.