O2e

Hur man rengör en LCD - skärm

En bildskärm med flytande kristaller

En bildskärm med flytande kristaller, allmänt känd som en LCD-skärm, är en tunn och lätt bildskärm finns i en mängd olika apparater. Datorskärmar och TV-skärmar är exempel på LCD-skärmar, samt räknare, videospel, klockor, kameror och andra prylar. En LCD-skärm projekt ljus ut på skärmen. Om skärmen är smutsig, är ljuset minskat och bildkvaliteten äventyras. Här är hur man rengör en LCD-skärm för klarare och ljusare bilder.

  1. Stäng av enheten och undersöka skärmen. När skärmen är på ljusstyrkan och den visuella detaljer gör det svårt att se små fläckar och smutsiga fläckar. Stäng av LCD-skärmen av och skina ett ljus på skärmen. Titta på skärmen för att märka smutsiga miljöer. Om först du inte ser en plats för att rengöra, visuellt skanna hela skärmen. Undersök skärmen i sektioner. Flytta dina ögon från topp till botten eller från vänster till höger, och sedan flytta till en annan avdelning. Detta gör du märker subtila smuts och damm som samlats på skärmen.
  2. Borsta på skärmen. Med hjälp av en fin pensel, damm på LCD-skärmen för att ta bort löst bifogade damm och smuts. En LCD-skärm ackumuleras vanligtvis ett tunt lager av damm, och ta bort detta skikt 1. Minskar det belopp du måste städa senare. Se till att damma av skärmen lätt att undvika repor dess yta.
  3. Förbered rengöringslösningen. Använd en säker rengöring lösning för rengöring din LCD-skärm. Avstå från att använda frätande kemikalier som kan förstöra din skärm såsom alkohol, aceton, och starkt sura lösningar. Testa rengöringslösningen med andra oanvända LCD-skärmar och se dess effekter på skärmen. Läs en rengöringslösning beskrivning att veta om det är säkert att användas på en LCD-skärm. Läs instruktionerna skrivna på rengöringslösningen att veta hur man korrekt att använda den. Vissa lösningar kräver att spädas i vatten, och fel utspädningen kan störa dess rengörande egenskaper.
  4. Spraya rengöringslösningen. Häll rengöringslösningen i en ren sprayflaska. Skaka den att blanda lösningen tillräckligt. Placera flaskan 6 inches från skärmen. Spraya en fin dimma av rengöringslösning på skärmen tills ett tunt skikt bildas. Spraya en sektion i taget.
  5. Torka av LCD-skärmen. Torka av skärmen med en mjuk, smidig och ren trasa. Alternate spraya skärmen med torka skärmen, en sektion i taget. Använd aldrig hårda och slipande rengöringsmedel såsom sandpapper eller en grov handduk. En LCD-skärm är lätt förstörda av olämpligt torka material.
  6. Låt LCD-skärmen för att torka. Avsätta tid för LCD-skärmen för att torka. Torka inte den med en hårtork eftersom det kan skada LCD-skärmen. 30 minuter brukar räcka för att göra en LCD-skärm torr. Efteråt slå på monitorn för att se om bilden har förbättrats.
  7. Behålla sin renhet. En LCD-skärm samlar smuts och damm, men mängden smuts som samlas på det minskas genom att hantera och placera den på rätt sätt. Avstå från att röra vid skärmen med händerna, eftersom detta ger fingeravtryck och oljor hud på skärmen. Undvik att placera skärmen nära ett fönster eller på platser där damm samlas.
Hur man rengör en LCD - skärm. Stäng av enheten och undersöka skärmen.
Hur man rengör en LCD - skärm. Stäng av enheten och undersöka skärmen.

LCD-skärmar kräver regelbunden rengöring för att hålla bilderna klara och ljusa. Kallelse om en LCD-skärm behöver rengöras, och rengör den när den blir smutsig. Undvik nedsmutsning en LCD-skärm för att minska antalet gånger du har att städa upp. För maximalt resultat, informera andra personer som använder LCD-skärmen om det korrekta sättet att hantera och rengöra den.