O2e

Hur man rengör en hårddisk

En ren hårddisk kommer att se till att alla uppgifter och program kommer att löpa smidigt på din dator. Rengöring en hårddisk görs inte genom att helt enkelt ta bort onödiga saker på datorn. Det finns dolda filer, såväl som spår av aktiviteter på Internet som fortfarande kommer att finnas när du "Ta bort" dem. I denna artikel kommer vi att diskutera hur man kan utnyttja "CCleaner" att helt rengöra din dators hårddisk.

  • Förstå vad CCleaner har att erbjuda. CCleaner är ett program som kan användas för att rengöra din Windows-system. Den rengör följande program på datorn: Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Opera, Safari och Windows. Den har även en Registry Cleaner och kan rengöra tredje part program som Microsoft Office, Nero, Adobe Acrobat, WinRAR och Media Player. CCleaner är också guranteed vara fri från virus, spyware och adware.
  • Vet var att få CCleaner. CCleaner är tillgänglig för nedladdning på deras hemsida (www.piriform.com / CCleaner). Hämta programverktyg och installera det på din dator. Efter att framgångsrikt installera det, dubbelklicka på dess ikon på skrivbordet eller gå till "Start", "Program" och välj "CCleaner" för att starta programmet.
  • Välj vad du vill rengöra din Windows-dator. Det finns fyra sektioner i CCleaner nämligen "renare", "register", "Verktyg" och "Alternativ". För att rengöra din hårddisk, gå till "renare" avsnittet och klicka på "Windows"-fliken. Kontrollera alla de alternativ som du vill ska rengöras med CCleaner i Windows. Klicka sedan på "Program"-fliken och klicka på tredjepartsprogram som du vill ska ingå i reningsprocessen. Klicka på "Analysera" för att få ytterligare information om vad som kommer att tas bort. För att fortsätta med reningsprocessen, klicka på "Kör Cleaner"-knappen. Förvänta reningsprocessen att ta några minuter att slutföra.
  • Hitta fel i datorns register. Om du går till "registret" i CCleaner kan du söka efter problem och fel i Windows-registret. Du kanske vill hoppa över detta steg om du inte är en avancerad datoranvändare.
  • Hantera program på din Windows-dator. "Verktyg" avsnittet kan hjälpa dig att hantera alla program på din Windows-dator. Den "Uninstall" kommando kan du välja ett program i listan som du kan ta bort från datorn. Den "Startup"-kommandot kan du aktivera, inaktivera eller ta bort program som körs när datorn startar.

Hur man rengör en hårddisk. Förstå vad ccleaner har att erbjuda.
Hur man rengör en hårddisk. Förstå vad ccleaner har att erbjuda.

När du är klar med rengöring hårddisken helt enkelt stänga CCleaner och du bör märka en omedelbar förbättring med datorns hastighet. Går framåt, kan du använda CCleaner när du behöver rensa onödiga data från din dator. Du kanske blir förvånad över hur snabbt din dator förvärvar "skräp" på din hårddisk. Hålla din hårddisk ren genom att rengöra den regelbundet inte bara kommer att göra din dator kan köras snabbare men ger dig mer säkerhet också.