O2e

Hur man rengör datorns tangentbord

Som vi alla vet tangentbordet är datorns viktigaste instrument för användargränssnitt. Det är inte förvånande då att detta är en del av datorn som oftast blir smutsig. De oljor på händerna, mat du äter medan du skriver, damm och djurhår alla samlas under tangenterna. Detta kan orsaka problem med tangentbordet funktion. Ibland nycklarna inte kommer att sänka korrekt. Andra gånger de fastnar. Rengöring tangentbordet ofta hjälper till att förhindra dessa typer av problem. Här är några enkla steg för att effektivt rengöra datorns tangentbord.

Hur man rengör datorns tangentbord. Montera allt material och verktyg som behövs.
Hur man rengör datorns tangentbord. Montera allt material och verktyg som behövs.

  1. Montera allt material och verktyg som behövs. Du behöver en burk elektronik rengöringslösning och en burk med tryckluft. Har en platt spets plast verktyg och en skruvmejsel hands också. Också förbereda några luddfri trasa och vissa kompresser bomull. Om du vill spara, kan du alltid använda en flytande del diskning utspätt i två delar vatten och en del ren damm trasa.
  2. Ta bort tangentbordet från datorn systemet. Stäng av datorn och dra ut kabeln som ansluter tangentbordet till systemet noggrant. Även om detta kan ske när datorn är påslagen, kan du aldrig vara för säker. Så alltid stänga av datorn först och stänga av den innan du utför någon form av rengöring ytterligare åtgärder.
  3. Kom ihåg den korrekta placeringen av tangenterna. Det skulle vara en bra idé att skriva ut en bild på ett tangentbord. Detta kommer att fungera som din guide senare när du sätter nycklarna ihop efter rengöring.
  4. Ta ut nycklarna en efter en. För äldre modeller av datorns tangentbord, kommer att ta bort skruvarna på baksidan av datorns tangentbord vara nödvändig. För nyare modeller av tangentbord, allt du behöver göra för att använda en icke-slipande platt spets verktyg för att bända ut nycklarna en efter en.
  5. Starta processen att rengöra datorns tangentbord. Om du har spillt mycket vätska i tangentbordet, då först kasta ut vätskan i papperskorgen. Rengör tangentbordet genom att torka av den med en luddfri trasa doppad i den elektroniska rengöring eller diskmedel lösning. Gör samma sak för rengöring tangenterna. Under normala omständigheter kommer dock att använda burk med tryckluft räcka. Använd tops doppas i rengöringslösningen att ta ut några envisa partiklar som fortfarande kan ha fastnat i luckorna. Låt allt torka över natten.

När att allt är helt torrt

När att allt är helt torrt, så kolla om längre crud in i luckorna och rengör därefter. Återmontera alla nycklar gör att allt är i rätt placering. Se den skrivs ut bilden av datorns tangentbord bara för att vara säker. Du kan använda burk med tryckluft efter allt är inrättat för att kontrollera att allt är pipiga rena. Du kan också behålla din nya rena tangentbordet utan att ta isär. Använd slangen fastsättning på tryckluftsmunstycket att spruta under tangenterna och blåsa damm och skräp. Torka hela tangentbordet med en trasa varje par dagar, eller använda en särskild borste tangentbord mellan tangenterna.