O2e

Hur man redigerar med en digital videokamera

Redigera en film projekt med den digitala videokameran kommer att hjälpa dig att spendera mindre tid att redigera de sista scenerna på en dator. Du kan dra nytta av de funktioner och inställningar som är tillgängliga i den digitala videokameran och tekniker sammansättning för att få en bra bild av en scen i din film projekt.

  1. Bygg en storyboard. Bygga storyboard är viktigt eftersom alla dina idéer kommer att samlas på ett ställe. Om du inte har sett eller gjort en storyboard innan, det är inte alltför komplicerat för att skapa en. Du behöver en stor styrelse och några korta bitar av papper att rita på. Varje illustration är en sammanfattning av varje scen i din berättelse att vägleda dig när du skjuter din film. Illustrationerna behöver inte vara perfekt, de kan vara rå ritningar precis så länge du får uppfattning om vad scenen handlar om. Storyboard är vad du kommer att hänvisa till när du flyttar längs berättelsen medan du filmar varje scen.
  2. Planera dina bilder. Innan skjuta en scen som du måste planera varje skott du tar. Titta på bakgrunden och motivet och planera hur åtgärden kommer att äga rum. Du kan göra en testkörning så att du vet hur man skjuter åtgärden med din digitala videokamera. Om motivet går på vägen kan du planera att skjuta tre vinklar medan han går. Den första skottet kunde visa honom gå mot kameran, visar nästa bild vad han tittar på när hon gick och det sista skottet kunde tas från bakom motivet. Du kan inte bara skjuta en scen utan ordentlig planering. Om du arbetar med andra människor på ett filmprojekt ska du sitta ner med alla så att varje person vet hur du planerar att skjuta filmen. Om du planera du kan spara mycket tid och energi på projektet. Dina bilder kommer definitivt att se bättre och flödet kommer att bli mycket smidigare på film.
  3. Komponera scenen. När du fotograferar en scen är det viktigt att hålla sammansättning i åtanke. Placeringen av objekt, personer, miljö och vinkel utgör sammansättningen av ett skott. Det finns vissa metoder som skulle kunna tillämpas när du fotograferar din film. Ta en titt på hela landskapet och planera hur man rama elementen i den scenen som de ämnen och horisonten. Du kan använda inställningarna på din digitala videokamera för att fokusera mer på ämnet och sudda ut element som visas bakom att skapa skärpedjup. Ta din tid vid utformningen dina bilder så att du kan experimentera med olika tekniker med din digitala videokamera.

Hur man redigerar med en digital videokamera. Bygg en storyboard.
Hur man redigerar med en digital videokamera. Bygg en storyboard.

Förslagen ovan bör beaktas innan fotografering din film projekt för att spara tid och energi under tiden efter redigeringen.