O2e

Hur man redigerar en PDF - fil

De flesta vet av erfarenhet att när dina dokument förvandlas till PDF eller Portable Document Format skulle det vara mycket svårt att göra ändringar i den. De flesta människor skulle hellre gå tillbaka till ritbordet än gör krona eller klave med denna redigering problem. Vad dessa människor inte vet är att det finns ett sätt att göra några ändringar i en PDF-fil med Adobe Acrobat Standard och Acrobat Professional ansökan.

Hur man redigerar en PDF - fil. Redigera egenskaper.
Hur man redigerar en PDF - fil. Redigera egenskaper.

Redigera egenskaper
Du kan lägga till information i dokumentets egenskaper för att ge en beskrivning av PDF-filen. Starta Adobe Acrobat på din dator och öppna sedan PDF-filen i programmet. Gå till Arkiv-menyn och välj Dokumentegenskaper från listan. Dokumentegenskaperna öppnas på skärmen. Välj Beskrivning och fyll i fälten för titel, författare, ämne och nyckelord. Välj Inledande vy och välj ett alternativ för Visa fält. Du kan välja Kontinuerlig för Sidlayout fältet så läsarna kan bläddra ner på varje sida i PDF-dokumentet.

Hantera sidor
Du kan ändra ordning på sidorna i PDF-filen genom att gå till miniatyrbild av dokumentets sidor och klicka sedan på en sida som du vill flytta uppåt eller nedåt. Klicka och håll ner vänster musknapp och dra sedan sidan uppåt eller nedåt i den nya positionen. Om du vill numrera sidorna i PDF-dokumentet, gå till flikarna på vänster sida av fönstret. Klicka på sidorna och en kolumn visas till vänster. Klicka på Alternativ rullgardinsmenyn längst upp i vänster kolumn och välj sedan Numrera sidor. Den Sidnumrering fönster visas och du kan nu välja vilka sidor du vill numret. Du kan också välja en stil för numrering dina sidor. Du kan välja romerska siffror eller bokstäver. Klicka på OK när du är klar.

Om du behöver ta bort sidor från PDF-fil

Om du behöver ta bort sidor från PDF-fil, kan du gå till alternativet Dokument i det översta fältet och välj sedan ta bort sidor i listan. Ta bort fönstret Sidor visas och sedan kan du fylla sidorna i fälten. Klicka på OK raderas de sidor du har angett.

Om du behöver ta bort sidor från pdf-fil. Hantera sidor.
Om du behöver ta bort sidor från pdf-fil. Hantera sidor.

Redigera text
För att göra ändringar i texten i PDF-dokumentet, välj TouchUp Text på Aktivitetsfältet. Markera ordet du vill redigera och markera den och sedan kan du börja skriva det nya ordet på toppen av det. Om du vill ta bort texten i PDF-dokumentet, trycker du bara på Delete-tangenten på tangentbordet.

Verktygen i Adobe Acrobat hjälp med att göra ändringar i PDF-dokumentet. Det tar bara lite förtrogenhet med användningen.