O2e

Hur man läser recensioner på ljudadaptrar

En ljud-adapter ger en dator möjlighet att producera ljud

En ljud-adapter ger en dator möjlighet att producera ljud. Även om detta brukade vara ett nytt koncept, i dessa dagar de flesta människor tar ljudadaptrar för givet, eftersom dessa brukar komma inbyggd med alla moderna datorer. Praktiskt taget alla bärbara datorer har inbyggda ljudadaptrar. De flesta moderna moderkort avsedda för stationära datorer har också inbyggda ljudet adaptrar. Detta förnekar ofta behovet av att köpa en ljud adaptern separat.

Men gamers, audiofiler, och generellt alla som vill bättre trohet och ljudåtergivning nästan alltid vill ha bättre ljud adaptrar än en som kommer standard med en dator. Detta är ungefär som att uppgradera ditt grafikkort, eller välja en bärbar dator som har diskret grafik kontra en som har ett onboard grafikkort. Att köpa en separat ljudkabel adapter kan göra underverk för din dators ljudsystem. Men innan du köper något elektronik objekt, är det vettigt att läsa recensioner först.

Hur man läser recensioner på ljudadaptrar. En ljud-adapter ger en dator möjlighet att producera ljud.
Hur man läser recensioner på ljudadaptrar. En ljud-adapter ger en dator möjlighet att producera ljud.

Du kan oftast hitta recensioner på ljudadaptrar på följande platser:

Cnet har omfattande recensioner av olika ljudadaptrar. Dessa inkluderar ombord ljudadaptrar, audio adapter som kopplas in till moderkortet, och externa ljud adaptrar som är avsedda att förstärka eller ersätta din befintliga ljudkort. Cnet erbjuder både redaktör recensioner och användarrecensioner. Detta gör att du kan få synpunkter från båda de människor som granskar prylar för en levande och människor som faktiskt har köpt varan.

ZDNet har också gadget recensioner, som inkluderar ljudadaptrar. Liksom CNET på ZDNet redaktionen skriva sina egna recensioner av produkterna. Användarna kan också lägga upp sin egen åsikt, liksom en rating av de produkter som granskas.

Support och kompatibilitet. Gränssnitt.
Support och kompatibilitet. Gränssnitt.

När du läser recensioner på ljudadaptrar, här är några saker du bör se upp för.

Utgång. Alla som är intresserade av att köpa ljudadaptrar skulle sannolikt ha en förbättring jämfört med deras nuvarande setup. Innan du köper en audio adapter, fråga dig själv vilken typ av funktioner du söker. Behöver du digital utgång, eller blir analog utgång att räcka? Kommer du att behöva surroundljud? Om så, hur omfattande du vill att detta surroundljudsignalen vara?

Support och kompatibilitet

Stöd och kompatibilitet. Det är alltid en bra idé att kolla på tillverkarens webbplats först om en produkt stöder ditt system, speciellt ditt operativsystem. Medan de flesta ljudadaptrar är kompatibla med större operativsystem som Windows, måste du veta om det kommer att fungera bra med din version. Kom ihåg att vissa ljudadaptrar ännu inte kan vara helt kompatibel med nyare versioner, liksom den nyligen lanserade Windows 7.

Gränssnitt

Interface. Gränssnittet är en annan fråga man måste titta på, speciellt om datorn har särskilda behov. Äldre datorer skulle förmodligen använda ett PCI-gränssnittet, medan betydligt äldre datorer skulle bara stödja ISA. Lyckligtvis har de flesta nya datorer levereras med PCI Express-stöd, och du kommer förmodligen att kunna hitta ljudadaptrar kompatibla med detta. Om du behöver en extra ljud-adapter för din bärbara dator, eller om du är osäker på vilken typ av gränssnitt datorn kommer att stödja, skulle det säkrast att vara USB, eftersom detta gränssnitt anses idag vara ett universellt system, som alla moderna datorer bör stödja.

Betyg. Bortsett från de tekniska aspekterna av översynen, bör du vara uppmärksam på det betyg som användare eller professionella recensenter ger produkten. Se om de ger den ett högt betyg, eller inte. Och betrakta deras subjektiva kommentarer, särskilt om de har bra eller dåliga erfarenheter med enhet de har recenserat.

Som med alla pryl eller elektronisk anordning, är det lämpligt för dig att kolla in online recensioner av ljudadaptrar. Att kunna läsa recensioner skulle hjälpa dig att göra bra beslut om vilket märke eller typ av audio adapter att köpa, och om denna anordning skulle uppfylla dina förväntningar.