O2e

Hur man lägger till och justera en skugga i Final Cut Pro 5

Final Cut Pro 5 ger dig verktygen för att skapa en skugga på en bild i videon. Den skuggeffekt ger dina bilder en tredimensionell effekt. Skuggan Verktyget är lätt att använda och du kan se resultatet direkt.

Hur man lägger till och justera en skugga i final cut pro 5. Öppna final cut pro 5.
Hur man lägger till och justera en skugga i final cut pro 5. Öppna final cut pro 5.
  • Öppna Final Cut Pro 5. Gå till bryggan längst ned på skärmen och välj sedan Finder program. När Finder programmet visas på skärmen går du till den vänstra kolumnen och klicka på "Applications" alternativet. På den högra sidan av Finder-panelen lokalisera Final Cut Pro 5 program och välj det. Programmet kommer att starta på din dator.
  • Öppna ett videoklipp. Om du har ett videoklipp på hårddisken kan du gå till aktivitetsfältet och välj fil. Välj att öppna ett videoklipp och sedan bläddra efter filen på din dator. Markera en bildruta i videon och dubbelklicka på den för att öppna i betraktaren panelen. Du kommer att se ramen på höger sida av skärmen och sedan ser du några flikar på vänster sida.
  • Använd Skugga parametrar. Medan din video ram är markerad kan du lägga till effekter till den och se resultatet direkt. Om du vill lägga till skuggor för din ram kan du använda de olika parametrarna i skuggan sektionen för att skapa exakt skuggeffekt du behöver för videoklippet. Klicka på "Rörelse"-fliken och sedan gå ner till "Skugga"-avsnittet. Använd pilknappen bredvid Skugga väg att expandera avsnittet. De olika parametrarna visas under rubriken. Sätt en bock i rutan bredvid rubriken och sedan kan du börja skapa en effekt skugga.
  • De parametrar. "Offset" sektion har ett skjutreglage som du kan använda för att manipulera avstånd mellan skuggan från objektet. Prova att flytta reglaget åt extrema höger och vänster, och du kommer att se skuggan röra sig bort från bilden på varje sida.
  • Använd "Angle" för att flytta skuggan runt bilden. Detta liknar solens påverkan på ett objekts skugga när den rör sig över himlen i olika tider på dygnet.
  • Välj vilken typ av färg du vill ha skuggan. Du kan hålla allt på din videofil konsekvent genom att välja en liknande färg. Om du vill behålla det realistiskt kan du bara hålla den förvalda färgen.
  • Använd Mjukhet avsnittet att mjuka upp kanterna på skuggan. Om du lämnar skjutreglaget längst till vänster ser du skuggan är skarpare. Om du tar skjutreglaget hela vägen till höger skuggans kanter blir hazier.
  • Opacitet är vad du kommer att använda för att ställa in skuggans transparens. Du kan använda skjutreglaget för att skapa en mer transparent skugga eller en mer solid ett.

Använda sektionen Skugga gör att du kan placera skuggan precis där du vill att den ska visas och hur det visas på videoklippet.