O2e

Hur man lägger till kalkylblad i Excel

Många människor använder Microsoft Excel nu

Många människor använder Microsoft Excel nu, för yrkesmässig användning eller för personligt bruk. Företagen kan använda detta program för många skäl, främst för att göra sin bokföring. Villaägare kan använda detta program för att hålla koll på sina inkomster, räkningar och budgetar. Med Excel, det finns många saker man kan göra med det. Några av dessa saker gör diagram, gör formler så att Excel kommer att göra vissa typer av beräkningar i celler eller kolumner, vilket gör kalendrar, och man kan lägga till kalkylblad i Excel. Steg för steg instruktioner listas nedan.

Hur man lägger till kalkylblad i Excel. Den första rutan som öppnas ska ha ordet "populär" markerad.
Hur man lägger till kalkylblad i Excel. Den första rutan som öppnas ska ha ordet "populär" markerad.

  1. När du öppnar Excel, kommer du att se en vacker symbol i långt, övre vänstra hörnet på det programmet.
  2. När du går in i den översta ikonen, ser du flera alternativ, som ny, öppen, spara, skriva ut, och så vidare. Över till långt, nedre högra hörnet av alternativ rutan, kommer du att se en liten Excel alternativ blocket.
  3. Gå in på den här ikonen för att se fler alternativ.
  4. Den första rutan som öppnas ska ha ordet "populär" markerad, över till den övre vänstra sidan. Om det inte är markerad drar över den med musen och klicka på den för att markera den. Boxen kommer att visa sidan med alternativ för att lägga kalkylblad.
  5. Det finns tre delar i denna ruta. Du väljer avsnittet, "När du skapar nya arbetsböcker".
  6. I detta avsnitt, kan du lägga till kalkylblad i Excel enligt den del där det står, "Inkludera så här många blad". Du kan hovra muspekaren över det antal som de har i det utrymmet, och med den vänstra sidan av musen, tredubbla klicka med musen och det kommer att lyfta fram det numret för dig och sedan kan du skriva ditt eget nummer i det fältet. Till exempel, om du vill ha 8 sidor i arbetsboken, kommer du skriva 8.
  7. Klicka på rutan där det står "OK", och när det går tillbaka till din Excel-arbetsbok, måste du öppna upp en ny arbetsbok. Du kommer att gå in i den övre vänstra ikonen igen.
  8. Hitta ordet "nya" och gå in i det, en annan ruta öppnas upp.
  9. Dubbelklicka med musen på ikonen med vänster sida av musen klicker, och du kommer att se en arbetsbok ikon som heter "tom arbetsbok", mitt i den stora lådan.
  10. Din nya arbetsboken öppnas upp för dig och det ska visa dig hur mycket kalkylblad du valde att ha i nya arbetsböcker. Du kan kontrollera detta genom att titta längst ner på sidan och du kommer att se dem som anges där.

Om du behöver mer information om andra spännande saker som du kan göra med Excel, eller om du vill lära dig nya saker och / eller redigera något i Excel, har Microsoft en hel del video tutorials för varje aspekt av sina kontorsprogram. Denna ikon finns i det övre högra hörnet i Excel, under frågetecknet. Frågetecknet är oftast blå och är mycket liten. Också, enligt Excel-alternativ, enligt källor, där man gick in för att lägga till kalkylblad i Excel, kan du hitta någon annan mycket användbar information. Detta program har en hel del spännande och viktiga saker som alla kan göra med det. När du väl har lärt sig mer om detta program, kommer du att undra varför det tog så lång tid att prova det.