O2e

Hur man lägger linjen barer till en webbplats

Line barer finns några vertikala eller horisontella linjer på webbsidor

Line barer finns några vertikala eller horisontella linjer på webbsidor. Line barer används vanligtvis för att bryta upp delar av en webbsida för enklare visning. Färgad linje barer, å andra sidan, tillsätts typiskt för att förbättra estetiken webbsidor. Följ dessa steg för att lägga till tabeller som fungerar som linje barer med HTML.

Hur man lägger linjen barer till en webbplats. Tillgång ett program för textredigering.
Hur man lägger linjen barer till en webbplats. Tillgång ett program för textredigering.

  • Tillgång ett program för textredigering. Klicka på den gröna Start-knappen när din dator är påslagen. Från Start-menyn som dras upp, rikta muspekaren till posten program. Från forsande menyn som drar upp, rikta muspekaren till posten tillbehör. Från den andra cascading menyn, markera och välj alternativet Anteckningar.
  • Besluta om webbsidans rubrik och kropp. Först och främst måste du skapa innehåll för din webbsida är rubriken och kropp. Rubriken fungerar som webbsidans titel. Kroppen, å andra sidan, innehåller all information för webbsidan. För detta exempel kommer vi att använda min Online Store för rubriken, och Köp nu! För kroppen.
  • Generera HTML-koden för rubriken och kroppen. Både rubrik och kroppen ska visas som ett block av texter var på webbsidan. Rubriken visas som den första textraden medan kroppen kommer att visas som den andra. Tänk på att rubriken och kroppen var betraktas som separata enheter. För att de ska visas som sådana, kommer deras HTML-taggar måste inneslutas i de mindre än (<) och större än (>) tecken. Rubriktaggarna kan antingen vara <HEAD> eller <head>, medan kroppen taggarna är antingen <BODY> eller <body>. Du kan antingen använda versaler eller gemener för att innesluta i de mindre-än och större än tecken och resultaten kommer att vara samma i slutändan. För detta exempel dock kommer vi att använda versaler.
För att skapa HTML-taggen för rubriken, skriv in:

<HTML>

<HEAD>

<TITLE> Min Online Store </ TITLE>

</ HEAD>

För att skapa HTML-taggen för kroppen, skriver du:

<BODY>

Line barer finns några vertikala eller horisontella linjer på webbsidor. Besluta om webbsidans rubrik och kropp.
Line barer finns några vertikala eller horisontella linjer på webbsidor. Besluta om webbsidans rubrik och kropp.

<H1> Min Online Store </ H1>

Köp nu!

</ BODY>

  • Lägg tabeller som kommer att fungera som linje barer. För detta exempel kommer vi att skapa linje barer att göra en lista över tillgängliga poster till salu just nu på nätbutiken och deras respektive priser. Låt oss säga att du säljer väskor för 5€ varje, pennor för 5€ varje och bärbara datorer för 5€. HTML-koden för tabellen ska se ut så här:
<TABLE BORDER="1">

<TR>

<TH> ITEM </ TH>

<TH> PRIS </ TH>

</ TR>

<TR>

<td> VÄSKOR </ TD>

<TD> 5€ </ TD>

</ TR>

<TR>

<td> PENS </ TD>

<TD> 5€ </ TD>

</ TR>

<TR>

<td> Anteckningsböcker </ TD>

<TD> 5€ </ TD>

</ TR>

</ TABLE>

När detta är gjort

När detta är gjort, måste du spara dokument i Anteckningar i rätt format så att du får se den online. För att göra detta, klicka på fliken Arkiv. Från rullgardinsmenyn väljer du alternativet Spara som. Från Spara som dialogrutan som dyker upp, tilldela en spara plats först. Därefter tilldelar ett namn i Filnamn: avsnitt. Se till att fästa filändelsen. Htm efter att skriva in önskat namn. I Filformat:, välj alternativet Alla filer och klicka sedan på Spara. Helt enkelt dubbelklicka på den sparade. Htm-fil för att visa den nya linjen barer i din webbläsare.