O2e

Hur man köper surround - högtalare

Ett hemmabiosystem är en spännande underhållning alternativ som kan ge konsumenten en extra visning och ljudupplevelse. Din hemmabio kan vara så enkelt som en TV och en blygsam ljudsystem eller en sofistikerad specialbyggd komplett med en videoprojektor, in-wall högtalare och en överst i raden hemmabio sittplatser. Surroundljud hänvisar till högtalarsystemet även om det är de bakre högtalarna som skapar den omgivande ljud som gör att du njuta av "surroundljud" upplevelse. Här är några användbara tips i ditt sökande efter den perfekta ljudupplevelse.

Hur man köper surround - högtalare. Kontrollera manualen.
Hur man köper surround - högtalare. Kontrollera manualen.

  • Kontrollera manualen. Innan du går och handlar för din surroundhögtalare, kontrollera bruksanvisningen för din mottagare eller din surroundljud processor för att avgöra om du skulle behöva en full-range eller begränsad frekvens högtalare. Kontrollera också om surroundkanalerna och avgöra om de är diskreta och mono eller stereo.
  • Forskning. Det finns tillgängliga recensioner på hemmabio tidskrifter, ljud recension webbplatser på Internet som kan vara till hjälp. Genom att göra denna forskning kommer du att ha en klar bild av vilken typ och modell kan vara lämplig för ditt surroundljud projektet och samtidigt har du kommer att ha en uppfattning om hur mycket du kan behöva punga ut.
  • Förvara besök. Nu när du har läst några recensioner och fått lite information om surround produkter Ljud högtalare på nätet, tid att besöka butiken och "hör själv", så att säga. Tänk på att du måste gå till fackhandeln som har ett hem rum teater demonstration. Den säljare kommer att vara mer än glada att hjälpa dig genom demonstrationen processen. Det vore bäst om du kan be om en DVD-film som ska spelas under demo så att du kan uppleva den totala ljud och visuella effekter.
  • Hör och jämföra. När säljaren börjar spela demo DVD, bör du lyssna först för de övergripande effekterna sedan gradvis koncentrera sig på riktigheten av de surroundljud högtalare. Jämför minst 3 olika högtalarpar för dagen. Om du ännu inte nöjda med valet av högtalare du har, kan du alltid gå tillbaka till butiken nästa dag och lyssna till några fler surroundhögtalare. Orsaken till detta är att man vill göra en bra skillnad av ljud precision och du kan inte göra det med ansträngda trumhinnorna. Ge din trumhinnor tid att koppla av, så att du kan göra en gott omdöme.
  • Jämförelse kontrollera. När man jämför kvaliteten på högtalarna, se till att säljaren ställer volymen för varje par högtalare i lika stora volymer. För filmen demo, skulle det vara bäst om du kan få en utvald filmscen som ska spelas för jämförelse test av högtalarna.
  • Köpa högtalarna. När du har gått igenom demo processen skulle sista tips är att köpa högtalare som kan ge rätt effekt utan att alltför mycket uppmärksamhet. Högtalarna är inte i fokus för din hemmabio, de är där för att berömma din installation hemunderhållning.

Många konsumenter blir förvirrade om hur man börja ställa in sin egen hemunderhållningssystem och hur mycket att spendera för det. Även om du är på en ödmjuk budget, kan du råd fortfarande en blygsam system som kommer att göra jobbet. Det finns billiga och mid-range alternativ som ger stort värde och prestanda. Kom ihåg att spara pengar är bra men skaffa stort värde är bättre.