O2e

Hur man köper programvara PC-övervakning

Använda en dator numera är väldigt mycket en del av en människas vardag. På något sätt känns det som en person inte kan fungera längre utan hjälp av en dator. Med snabbare och billigare tillgång till Internet, finns information lätt tillgänglig med några få musklick. Internet blir ett mycket praktiskt verktyg för kommunikation, för kontoret och för hemmet. Men det kan också vara en börda, med virus, spionprogram och sabotageprogram ett ständigt hot mot säkerheten för dina data, datorn och surfvanor för anställda och barn.

För berörda organisationer och föräldrar

För berörda organisationer och föräldrar, är en PC övervakningssystem en välkommen lösning för att spåra datoranvändning och Internet surfa verksamhet för barn och anställda. En bra PC övervakningssystem övervakar chatt verksamhet, inkommande och utgående e-post, nedladdningar av filer, surfa och även tangenttryckningar. Det finns två sätt du kan övervaka PC aktiviteter - antingen man låter alla vet att du övervakar dem eller du kan följa dem i smyg, om det finns misstanke om skadliga aktiviteter genom att vissa anställda samt barn monitor som redan är nyfiken och intresserad av att besöka chattrum.

Men vad söker du i god PC-övervakning programvara? Ta en titt på tipsen nedan.

Hur man köper programvara PC-övervakning. Kontrollera alla funktioner som övervakning programvara kommer med.
Hur man köper programvara PC-övervakning. Kontrollera alla funktioner som övervakning programvara kommer med.

  1. Kontrollera alla funktioner som övervakning programvara kommer med. Det bör kunna generera rapporter, med en inbyggd schemaläggare. Det bör kunna övervaka alla aktiviteter som en person gör generellt när du använder en dator ansluten till Internet. Det bör kunna registrera alla gjorda tangenttryckningar, övervaka alla chat verksamhet, mottagning och sändning av e-post, besökt alla webbplatser samt filer och dokument nedladdningar, inklusive de som hämtas via instant messaging-tjänster.
  2. Övervakningen program bör mycket lätt att installera och att installera och bör vara mycket användarvänlig att den kan installeras och användas med lite datorteknik kunskap.
  3. Den bör innehålla en funktion som gör att du kan identifiera alla de aktiviteter som du vill övervaka, inbegripet datum för användning och varje person som använder datorn. Det bör också kunna filtrera och blockera vissa dator aktiviteter som du väljer och blockerar barn och anställda från att besöka olika webbplatser.
  4. Den övervakning programvara bör kunna ta skärmdumpar av besökta webbplatser, filöverföringar och alla handlingar som har kommits åt, delvis eller hela dokumentet. För företag och föräldrar som berörs med chattmeddelanden, bör övervakning programvara kan ge dig ögonblicksbilder av båda sidor av konversationen.
  5. En god man bör ha kapacitet för att schemalägga Internet-verksamhet endast under vissa perioder och stängs automatiskt vid angivna tider.
  6. God övervakning programvara gör att du kan begränsa åtkomsten till privat och konfidentiell information och ställa in behörigheter för vem som ska få tillgång till viss information om företaget och systemfiler.
  7. Det borde kunna fånga och minnas nyckelord som används för att komma åt olika webbplatser och sökord som används i e-post och chattmeddelanden och skickar ett varningsmeddelanden när detta händer, baserat på de filtreringsalternativ som du inställningar.
  8. Leta efter en dator övervakningssystem som har bred dokumentation och komma med teknisk support, tillgänglig via telefon eller via e-post.

Se till att du har legitima skäl för att installera programvaran PC-övervakning. För företag som vill öka produktiviteten hos sina anställda, övervaka deras dator-och Internet och vill säkra sina företagsdata, är installation av PC-övervakning programvara en bra investering. För föräldrar som berörs av Internet vanor sina barn och skydda dem från att besöka porr webbplatser och chattrum där pedofiler andra skadliga invånare lurar, är detta ett sätt att säkerställa din sinnesfrid och dina barns säkerhet.