O2e

Hur man köper en videokamera

Att köpa en videokamera är speciellt svårt idag eftersom det finns flera märken och modeller ute på marknaden. Känna de viktigaste faktorer som utgör en bra videokamera är avgörande. Annars kan du hamna beklagar sådan stor utgift.

Det första du kommer att behöva bestämma är användningen av videokameran. Kommer det att användas för att göra amatör hemvideofilmer avsedda för privat konsumtion? Eller kommer att användas för semi-professionell produktion projekt som kommer att innebära en hel del efterproduktion arbete under en dator? Analoga videokameror, som är de äldre fabrikat av videokameror, kan fungera tillsammans med en videobandspelare. Dessa är bra för amatörer som vill spela video footages för personligt bruk. Analoga videokameror använder magnetband så förvänta några ansenliga kostnader för dessa förbrukningsvaror i framtiden. Digitala videokameror, å andra sidan, inte längre använda band men minnen så man kan dokumentera så mycket rörliga bilder som möjligt så länge det finns lediga minnen finns. Digitala videokameror kan också vara ansluten till datorn så redigering kan göras med relativ lätthet.

Komplicerade inställningarna är en annan viktig del

Hur man köper en videokamera. Komplicerade inställningarna är en annan viktig del.
Hur man köper en videokamera. Komplicerade inställningarna är en annan viktig del.

Komplicerade inställningarna är en annan viktig funktion. Om du kommer att skjuta en hel del snabb rörliga bilder såsom i sportspel, då är du bättre med en videokamera med en sportläge. Om du ska spela in en hel del dåliga ljusförhållanden, då inställningar såsom god mörkerseende bör ses i videokameran du köper.

Nästa är att avgöra om du vill ha en videokamera med manuell eller automatisk fokusering. Videokameror med manuella inställningar är mycket svårare att använda. Dessa inställningar måste användas i kombination, så om du inte vet vad det är, du är bättre med en automatisk videokamera där allt du behöver göra är att sikta och trycka.

Nästa är videokamerans upplösning. De som är i stånd att fånga rörliga bilder i fler bildpunkter eller bildelement garanterar en skarpare utsignal.

Slutligen bedömer din ekonomi.
Slutligen bedömer din ekonomi.

En annan sak att tänka på är videokamera kringutrustning. En mycket viktig sak du måste köpa tillsammans med din nya kamera är en anständig och stadig fall. Amatörer kan undvika hackar eller irriterande skakiga footages med en tillförlitlig stativ. Naturligtvis reservdelar minnen och batterier är-måsten också. Du bör starkt överväga att köpa externa praktiska mikrofoner om du kommer att filma en hel del människor som pratar.

Slutligen bedömer din ekonomi

Slutligen bedömer din ekonomi. Många billigare videokameror får inte innehålla de funktioner som du vill ha. Och när du är i butiken, se till att du frågar om återvändandepolitik, detaljerna garanti och efter försäljning stöd.