O2e

Hur man köper en switch komponentvideo

Komponentvideo, även märkt YPbPr, är en uppsättning av tre RCA-kablar (röd, grön och blå) som är kapabla att bära en HD-videosignal. De flesta TV idag kommer att ge dig 2-4 ingångar, men i vissa fall kommer du att ha fler källor att koppla upp än ingångar på TV. En annan fråga är att din TV är tillräckligt långt borta från din utrustning, att det inte är ett prisvärt alternativ för att köra flera uppsättningar YPbPr över långa avstånd. Här är hur du kan åtgärda det utan att tömma plånboken.

Steg 1

Har du ett surroundsystem? Det första man måste ta itu med är om du har ett surroundsystem. Anledningen till att du bör göra detta första är att du kanske kan slå två flugor i en smäll. De flesta A / V-mottagare erbjuder idag möjligheten att video växling. Detta gör att du inte bara köra dina ljudsignaler via mottagaren till högtalarna, men dina videosignaler till en gemensam utgång också. I de flesta fall får du tre ingångar och en utgång. Detta är ett bra sätt att komma till rätta med frågan om att ha utrustning långt borta. Du kan köra alla dina källor till mottagaren, och kör en gemensam utgång till TV. I inställningarna kan du tilldela vilken videoingång motsvarar vilken ljudingång. Detta kommer inte bara att göra ditt system mer ekonomiskt, men det kommer att göra det lättare att använda också. Din TV kvar på samma ingång hela tiden så allt du behöver göra är att koppla mottagaren att ändra vad du tittar på.

Om tre ingångar är fortfarande inte tillräckligt, eller om du är nöjd med din nuvarande icke-HD-video växling mottagare, kolla in följande steg.

Steg 2

Hur man köper en switch komponentvideo. Har du ett surroundsystem?
Hur man köper en switch komponentvideo. Har du ett surroundsystem?

Köp en switcher komponentvideo. En relativt enkel komponent som du kan köpa faktiskt kallas komponentvideo switcher, så det bör inte vara förvirrande vad det är för. Det är en enhet ungefär samma storlek som en DVD-spelare som sitter i med all din annan utrustning. Det fungerar på samma sätt som en mottagare skulle i steg 1, men inte kontrollerar några högtalare, radio, eller någon av de andra bearbetning funktioner. Det är helt enkelt en inkörsport så att du kan ha flera ingångar med en gemensam utgång. Modeller för dessa kommer köra allt från 60€ till 225€. Enligt min erfarenhet, den enda anledningen att få en högre slutet växlare är om du vill digitalt ljud växling också. Den enhet som jag har och använder för installationer inte bara ins komponentvideo / outs, men även kompositvideo (gul), Digital koaxial (orange RCA för digitalt ljud) och digital optisk (fiberoptisk digitalt ljud). Det är inte viktigt att få en sådan enhet om din nuvarande A / V-receiver som tillräckligt ljudingångar, men som tidigare, kan det göra med ditt system enklare.

Steg 3

Kolla in fjärrkontrollen som kommer med det. Det sista jag rekommendera till människor som letar efter en komponentvideo växlare är att ta notis om fjärrkontrollen som kommer med det. Nästan alla av dessa enheter kommer att ha fjärrkontroll funktion, men en del är diskret och vissa är toggle. Diskret innebär att du har en knapp för varje ingång som kommer att gå direkt till det, oavsett vilken du för närvarande på. En växla fjärrkontrollen har vanligtvis en ingång knapp som bara går till nästa. Detta kan bli en stor huvudvärk om du planerar att använda en universalfjärrkontroll med systemet (Se Hur man köper en universell fjärrkontroll ).

Om du är avlägsen har makron för att skapa aktiviteter, behöver den ha diskreta koder för att kunna byta till en önskad aktivitet oavsett vad du tidigare gjorde.

Det bästa jag har hittat är att priset på enheten inte återspeglar den typ av fjärrkontroll du får, så även om du väljer en billigare modell, kan du fortfarande hitta en som ger dig denna möjlighet.


Köp en switcher komponentvideo. Kolla in fjärrkontrollen som kommer med det.
Köp en switcher komponentvideo. Kolla in fjärrkontrollen som kommer med det.

Kommer du ihåg när du ansluter det, håll dig till dina färgkoder och se till att köra dina källor till ingångar och utgångar till din TV.