O2e

Hur man köper en platt - TV

Det handlar om den tiden igen, när vi alla börjar vår semester shopping. Varje år finns det några viktiga saker som alla ser att få, och en av dessa gåvor är en plasma-TV. Det finns gott om märken att välja på när shoppa runt och uppriktigt de flesta större märken erbjuder samma kvalitet. Du kommer inte att hitta en som är oerhört bättre än någon annan, det är mer av ett personligt val om vilken du väljer. Men det finns några viktiga saker att titta efter när du handlar för att plasma-TV.

Steg 1

Hur man köper en platt - TV. EDTV vs HDTV.
Hur man köper en platt - TV. EDTV vs HDTV.

EDTV vs HDTV

Med de flesta plasmor har du ett val mellan EDTV och HDTV. EDTV är i allmänhet endast tillgänglig i TV är mindre än 42 "och inte har samma kvalitet som en HDTV. Medan det finns en skillnad i kvalitet mellan de två, är det viktigt för dig att inse vilken du gillar bättre. En rekommendation är att gå till din lokala elektronik butik och jämföra varje stil sida vid sida.

Steg 2

Kontrastförhållande

Kontrastförhållandet är hur du bestämma den rena bildkvaliteten. Den lägsta kontrast tillgänglig är 800:1 och det kan gå hela vägen upp till 30000:1. Naturligtvis ju högre kontrastförhållande dyrare TV så igen är det viktigt att avgöra om betala de extra pengar är värt det för dig.

Steg 3

Funktioner

Dessa nya högteknologiska plasmor har nästan alla funktioner kan tänka, och det är upp till dig om vilken en är du vill med din TV. Du kan välja mellan hur snygg din plasma är i vilken typ av komponenter det kommer med. Se till att du förstår vad du får med din plasma.

Steg 4

Visa för dig själv

Steg 1. Kontrastförhållande.
Steg 1. Kontrastförhållande.

Ta dig tid att gå runt till några olika elektroniska affärer och visa varje typ av plasma-TV. Jämför dem i butiken och i olika ljus. Ta en titt på några av de inställningar och funktioner varje plasma har, och återigen förstå vad de gör.

Steg 5

Forskning

När du har minskat ner det till några plasma som du tror att du är intresserad av, börja göra en del konsumentforskning via webben. Du kan gå till webbplatser som CNET eller Consumerreports.org och läsa recensioner som andra köpare har skrivit. Det finns inte bättre återkoppling än någon annan konsuments.

Steg 6

Köp den

Nu när du har spenderat hela tiden gör forskningen och jämföra varje varumärke är det dags att göra inköp. Inte över-analysera ditt beslut, och bara lita på dig själv med köpet. Mycket troligt att du kommer att njuta av din val och gör din tittarupplevelse desto bättre.


Kom ihåg att det finns inget bättre än att titta på ditt favoritlag i HD!