O2e

Hur man köper en extern mikrofon för en videokamera

Köpa en extern mikrofon för en videokamera kan vara förvirrande och frustrerande. Detta gäller särskilt för någon helt obekant med de egenskaper som en bra extern mikrofon för en videokamera bör ha. Detaljerad här är de nödvändiga saker du bör tänka på innan du går ut och köpa kringutrustning.

Hur man köper en extern mikrofon för en videokamera. Veta vilken typ av ljudanslutning videokameran är byggd med.
Hur man köper en extern mikrofon för en videokamera. Veta vilken typ av ljudanslutning videokameran är byggd med.

  1. Veta vilken typ av ljudanslutning videokameran är byggd med. Först och främst bör du veta vilken typ av ljudanslutning videokameran stöder. Detta är så att du undvika att köpa en extern mikrofon som inte skulle vara förenligt med videokamerans ljudingång. Kontrollera bruksanvisningen för videokameran att veta om det finns en stereo eller XLR jack bara för att vara säker.
  2. Känna till olika typer av externa mikrofoner. Det finns tre olika typer av externa mikrofoner du kan välja mellan. Den första typen kallas ett hagelgevär mikrofon. Denna typ av mikrofon kan enkelt fästas på kameran eller ansluten till en stolpe. En riktmikrofon är idealisk för att plocka upp omgivande ljud. Den andra typen kallas myggmikrofon. Kavajslag mikrofoner är små mikrofoner med förenade klämmor. Kavajslag mikrofoner används typiskt för att plocka upp nära håll ljud som i intervjuer. Den tredje typen av extern mikrofon kallas en handhållen mikrofon. Och precis vad namnet connotes är en handhållen mikrofon normalt hålls och pekade mot riktning ljudet.
  3. Veta vilken typ av extern mikrofon att använda i en videoproduktion. Som sagt, fångar ett hagelgevär mikrofon omgivande ljud. Så om du vanligtvis spela in, säg, din familjs helgen picknick i parken, eller små ansamlingar av människor, då ett hagelgevär mikrofon skulle vara det bästa valet. Om du vill tydligt ta en persons röst, säger i en intervju, då både handhållna och kavajslag externa mikrofoner kan användas. Emellertid, kan den senare vara dold från kamerans vy som det är ganska små. Så om du inte vill att din publik att se motivet talar genom en mikrofon, sedan en kavajslag är vägen att gå.
  4. Välja mellan en trådbunden och trådlös extern mikrofon. Trådlös externa mikrofoner är dyrare än sina trådbundna motsvarigheter. Men trådlösa mikrofoner är mer praktiskt att använda som att snubbla över sladdar elimineras.

Investera i en kvalitet extern mikrofon för en videokamera är ett måste om du vill att dina videor är värt att titta på. Bedöm din budget och börja jämföra priser på nätet. Det är också värt att läsa konsument recensioner att få kunskap om hur en specifik extern mikrofon betygsatt av användarna själva.