O2e

Hur man köper den bästa PC nätaggregat

En av de komponenter som oftast förbises när du anpassar din dator setup är strömförsörjningen. Med tanke på de ökade energibehoven för de nyare och high-end komponenter, är en lämplig pc strömförsörjning avgörande för att bibehålla stabiliteten i ditt system. Här är några saker att tänka på när man väljer den bästa strömförsörjning för datorn.

  1. Effekt. Större är inte alltid bättre. Låt dig inte luras av den maximala effekt rating. Detta hänvisar till den högsta makten enheten kan leverera, men det är bara för mycket korta perioder. Ju viktigare Betyget är det högsta kontinuerliga effekt, eller den största makten att enheten på ett säkert sätt kan leverera till din PC-komponenter. Medan den verkliga lasten du behöver kommer att variera beroende på dina komponenter, kan du spela det säkert genom att summera de krav som dina individuella komponenter och lägga till en 10% utrymme för din strömförsörjning.
  2. Stabilitet. De bästa nätaggregat kommer ha flera skenor eller fristående nätaggregat inom enheten. Flera skenor är viktigt att mata kraven från dagens high-end komponenter. Den tyngsta belastningen på datorn är på +12 V-ledningen se till att det finns en ström på minst 18A. En stabil strömförsörjning till alla dina komponenter kommer att ge dig timmar av oavbruten, bekymmersfri spel.
  3. Kompatibilitet. En annan viktig funktion som du måste se upp för är dess förenlighet med dina komponenter. Kontrollera den enhet du väljer har rätt antal och kompatibel typ av kontakter för ditt grafikkort, moderkort, etc. Den senaste grafikkort behöver en oberoende elanslutning, så ha detta i åtanke när du väljer ditt nätaggregat. Några av de nyare enheter levereras med ett modulärt kabelsystem. Detta möjliggör en hög grad av anpassning till din dator, eftersom du endast använda de viktigaste kablarna för ditt system. Detta rekommenderas om du vill uppgradera ditt system senare.
  4. Kylsystemet. Utan ordentlig ventilation, kan enheten överhettas potentiellt och skada dina komponenter. Flera fläktar rekommenderas för kraftfulla spelsystem. För att minimera distraktion från buller, kan du välja större fläktar eller temperatur-kontrollerade sådana. Det finns också fans som du manuellt kan ställa in hastigheten för att passa din energiförbrukning och / eller arbetsmiljö.
  5. Effektivitet. Den mer effektiva aggregatet har fått betyget, den mindre strömmen bryts av enheten eftersom den omvandlar ström från vägguttaget till nivåer som kan användas av datorn. Genom att köpa mer effektiv enhet, slösar du mindre ström och förbrukar mindre elektricitet totalt. En enhet med ett 80PLUS logotyp har passerat certifiering och kommer att spara pengar i det långa loppet.

Det är lätt att bli distraherad av flashiga lampor och stora siffror

Hur man köper den bästa PC nätaggregat. Det är lätt att bli distraherad av flashiga lampor och stora siffror.
Hur man köper den bästa PC nätaggregat. Det är lätt att bli distraherad av flashiga lampor och stora siffror.

Det är lätt att bli distraherad av flashiga lampor och stora siffror, men kom ihåg att fokusera på din dators behov snarare än rent visuella intryck. Se till att ditt nätaggregat följer den nyutvecklade ATX12V standarden. Detta kommer att vara bakåtkompatibel med äldre komponenter, så det finns ingen anledning till oro. Det är också lämpligt att kontrollera nätet recensioner av de olika nätaggregaten för att hitta en som passar dina behov. Glöm inte att spendera lite extra pengar på den ödmjuka strömförsörjningen kommer att spara dig timmar av sorg senare.