O2e

Hur man kommer åt en dator utan skärm

Öppna en dator eller PC utan skärm känns som en omöjlig uppgift att utföra. I huvudsak som förmodligen kan vara sant. Men med så många avancerade program och applikationer Numera har det omöjliga blivit möjligt. Med hjälp av en virtuell eller avlägsna nätverksteknik program kan du få tillgång till en dator utan hjälp av en monitor. Denna applikation kan du använda en dator med en bildskärm att komma åt och använda en annan dator som är ansluten till samma nätverk eller via Internet. Om du vill veta mer om detta, så här är några fakta om det som du kan granska.

  • Ladda ner programmet. Du kan enkelt komma åt en dator i ett nätverk genom att ladda ner och installera en fjärråtkomst eller virtuell nätaccess ansökan. Det finns många av dessa program flyter runt på Internet. En snabb sökning på Google borde göra susen. Vissa är gratis medan andra kan kräva någon form av avgift dock, de kan tillåta en försöksperiod. Köp programmet om du det passar dig. Några av de mer populära program tillgängliga för nedladdning är TightVNC på tightvnc.com , RealVNC på realvnc.com och UltraVNC på uvnc.com . Prova dessa ut, men du kan prova alla de andra du hittar under din sökning. Hämtningen kommer troligen att ha två installationsfilerna. En är för servern och den andra är för kunden, som bör installeras på den dator som du vill komma åt på distans.
  • Installera servern. Servern kommer att vara datorn med en bildskärm som du ska använda för att komma åt datorn utan bildskärm installerad. Installera filservern installation på datorn med en bildskärm först. Följ instruktionerna för att slutföra installationen. En genväg på skrivbordet ska visas efter installationen för enkel åtkomst dock inte köra programmet ännu eftersom du måste installera klienten på den andra datorn först.
  • Installera klienten. Nu när du har en server installerad, gå till den dator du vill använda på distans och installera klienten på den. För detta steg måste du ansluta en bildskärm men när installationen är klar och kunden har konfigurerats för att köras vid start kommer du inte längre behöver skärmen. Följ instruktionerna tills klienten har installerats och körs. Välj ett lösenord för fjärråtkomst från servern. Se till att konfigurera programmet att köras en gång Windows startar. Starta och ta bort monitorn.
  • Kör servern. När kunden har installerats på den andra datorn, gå tillbaka till din server och köra programmet. Det kommer att uppmana dig att välja datorn med kunden igång. Klicka på den och ange rätt lösenord, som du valde under installationen. Ett nytt fönster ska dyka upp med datorns skrivbord som du nu använder. Nu kan du kontrollera att datorn med servern du använder.

Hur man kommer åt en dator utan skärm. Ladda ner programmet.
Hur man kommer åt en dator utan skärm. Ladda ner programmet.

Detta är endast möjligt om båda datorerna är anslutna till samma nätverk eller är ansluten till Internet. Om fjärrdatorn måste nås via Internet, så du måste mata in IP-adressen för den datorn in på servern för att upptäcka det. Se till att IP-adressen på fjärrdatorn är statisk och inte dynamisk. Detta är det enda sättet att göra det över Internet.