O2e

Hur man kan stoppa Windows Media Player från att öppna

Windows Media Player är standard spelaren i Windows

Windows Media Player är standard spelaren i Windows. Så när du försöker köra en mediefil i Windows Media Player öppnar för att köra den. Men om du vill använda andra spelare för specifika filtyper, kan du göra det genom att inaktivera Windows Media Player från att öppnas upp. Det är ganska lätt att göra och tar bara några minuter av din tid. Här är en detaljerad riktlinje för att hjälpa dig.

Hur man kan stoppa windows media player från att öppna. Gå till windows media player.
Hur man kan stoppa windows media player från att öppna. Gå till windows media player.

  • Gå till Windows Media Player. Det första du behöver göra är att gå till Windows Media Player. Gå till Start. Klicka på Alla program och välj Windows Media Player. Windows Media Player visas då.
  • Gå till Verktyg. När du är redan på Windows Media Player-gränssnittet, väljer du Verktyg. Det är på den övre delen av skärmen och ligger intill Play och Hjälp.
  • Klicka på Alternativ. På Verktyg rullgardinsmenyn väljer Alternativ. På dialogrutan Alternativ väljer fliken Filtyper. Det är på den övre delen och bredvid Säkerhet och DVD. När du väljer filtyper, kommer du att se de olika filerna Windows Media Player kan köras.
  • Identifiera de filtyper som du inte vill att Windows Media Player för att vara standard spelare. Som du kan se i Filtyper urval, det finns olika filtyper Windows Media Player kan spela. Den innehåller Windows Media (ASF), Windows Media Audio (WMA), Windows Media Video (WMV), Musik CD-uppspelning, Windows video (AVI), Windows ljud (wav), Movie (MPEG), MP3-ljud (mp3), MIDI (midi) Inspelat AIFF ljud (aiff), AU ljud (AU) och Microsoft TV Show (DVR-MS). Identifiera vilka av dessa filer du vill att andra spelare att köra. Att guida dig, läsa beskrivningen av filtyperna och deras motsvarande filtillägg under valet delen. När du väljer en annan spelare att spela någon av filerna, kommer Windows Media Player öppnar inte upp.
  • Avmarkera rutan bredvid filtyper. När du redan har beslutat om de filtyper, avmarkera rutan för filtypen som du inte vill att Windows Media Player är standard spelaren. Klicka sedan på knappen Verkställ. Välj OK för att stänga dialogrutan.
  • Kör ett test. Öppna en mediefil, så att du kan veta om du har gjort det på rätt sätt. Den förvalda spelaren du har valt för att filen ska dyka upp och inte Windows Media Player. Om det händer, är du klar.

Bortsett från förfarandet ovan kan du unmake också Windows Media Player som standard spelare för dina mediefiler som musik, video, filer CD och DVD-filer. Gör detta genom att gå till Den här datorn. Därefter högerklickar du på CD-eller DVD-enheten. På rullgardinsmenyn, välj Egenskaper. Dialogrutan Egenskaper visas. Välj sedan fliken Spela upp automatiskt. På rullgardinsmenyn väljer du en filtyp. Och på Åtgärder-menyn, välj "Markera en handling att utföra." Klicka sedan på "Gör ingenting"-ikonen. Välj en annan filtyp, och välj en åtgärd förrän du har inaktiverat Windows Media Player som standard spelare för dina valda filtyper. Klicka sedan på knappen Verkställ. Välj OK för att stänga dialogrutan.