O2e

Hur man kan minska filstorleken på en PDF med förhandsgranskning

Portable Document Format (PDF) filer kan visas med olika program, beroende på din dator och bekvämligheten programmen medföra. Användare av Mac-datorer som har OS X använder ofta Förhandsgranska för att visa PDF-filer i stället för standard Adobe Reader. Det är att föredra av många på grund av det stora utbudet av filer kan öppnas. Att öppna PDF-filer, erbjuder Förhandsgranska de grundläggande redigeringsverktyg liksom de bara finns i professionella PDF-redigeringsprogram. Detta ger användaren mer kontroll över sin fil. En av dessa funktioner inkluderar minskning PDF-filens storlek. Filer är oftast stora i storlek, särskilt om de innehåller många bilder jämfört med filer som innehåller enbart text. Se stegen nedan om hur man kan minska PDF-filens storlek med Förhandsvisning.

  • Öppna önskad fil. Sök dina dokument tills du ser den PDF-fil du vill minska storleken. Högerklicka på filen och klicka på "Öppna alltid med ..." och klicka på Förhandsgranska. Detta är om du inte har Förhandsgranskning som standard visning programmet för PDF. Att göra detta kommer att göra Förhandsgranska som standardprogram. Om det är din förvalda program kan du dubbelklicka bara på filen.
  • Byt namn på filen. När redan visning i Förhandsgranska, klicka på "Arkiv"-fliken på den övre delen av skärmen och klicka sedan på "Spara som ...". Byt namn på filen. Välj målmapp och klicka på "Spara som". Detta görs vanligen för att undvika onödig borttagning av din tidigare fil. Du skriva bara den ursprungliga filen när du är 100% säker på att du inte behöver det längre. Dessutom kommer hålla den ursprungliga filen kan du jämföra den nya med originalet. På så sätt kommer du inte att ångra om originalet är i bättre kvalitet än den nya.
  • Se till att du sparar i PDF-format. Vanligtvis är det automatiskt när du visar en PDF-fil och du väljer att spara den. Det finns dock fall där det inte ställs in automatiskt. Därför väljer du manuellt spara den i "pdf" format. Detta kan ses när du klickar på Format rullgardinsmenyn knapp.
  • Minska storleken på filen. Det finns en "Quartz-filter" på "Spara" dialogrutan. Det är inställd på "Inga" i standard. Ändra "Inga" värde i "Minska filstorlek". Spara filen efter detta. Detta skulle minska filstorleken på PDF. En 200 MB storlek fil kan även reduceras till mindre än 10 MB storlek.
  • Upprepa steg tills du har önskad filstorlek. Upprepa alla steg om du tror att din nya filstorleken är fortfarande stor. Kom dock ihåg att filstorleken påverkar kvaliteten på PDF-filen. Så var försiktig när du minskar filstorleken. Även om detta kan leda till större utrymme på hårddisken, kan du sluta med fil som knappt läsbar. Äventyra filstorleken med kvaliteten. Välj en liten storlek som fortfarande ger god kvalitet. Detta gäller särskilt om du har bilder i din PDF.


Hur man kan minska filstorleken på en PDF med förhandsgranskning. Se till att du sparar i pdf-format.
Hur man kan minska filstorleken på en PDF med förhandsgranskning. Se till att du sparar i pdf-format.

Minska filstorleken kommer praktiskt, särskilt om du behöver ladda ner massor av filer, särskilt de tunga med bilder. Även datorer har ökat i egenskap av diskenheterna, är det ändå bättre om du hjälper spara utrymme.