O2e

Hur man kan kontrollera kabelboxar från en PC

Tekniska framsteg har kommit till en all time high de senaste åren. Under 1950-talet fanns det bara fyra TV-nät i Europa. Överföring av frekvenser var uppgjort för TV-apparater, och eftersom signalerna kan endast tas emot när det var i raden av visionen av radio-antennen, var personer som bodde i avlägsna områden, särskilt i de bergiga områdena, inte kunna se program som sänds på TV. De löste detta problem genom att sätta upp antenner på berg och kullar och dra kablarna till sina hus. Denna metod fortfarande används även upp till denna tid, även om det redan finns en bättre lösning på detta problem, vilket är användningen av kabelsystem.

Hur man kan kontrollera kabelboxar från en PC. Det första du måste se till är om din dator har en TV-mottagare.
Hur man kan kontrollera kabelboxar från en PC. Det första du måste se till är om din dator har en TV-mottagare.

Idag finns över hundra kanaler som levereras till mer än 60 miljoner hushåll med kabel-system, som också kan ge Internet till sina abonnenter. Förut kunde endast TV-apparater kan användas för att ta emot den frekvens som kabelsystemet överförs. Nu kan du komma åt kabeln genom datorn med en styrkabel. En kabel box och dator kan arbeta tillsammans genom en kontroll protokoll så att du kan styra din kabelbox från en dator.

Här är stegen:

  1. Det första du måste se till är om din dator har en TV-mottagare. Du kan göra detta genom att markera rutan med PC specifikationer. Det är normalt anges som ett av inslagen i datorn när du köper en. Detta är viktigt för att din dator kan anslutas till din kabelbox. Annars kommer det inte att fungera eftersom din dator måste ha en mottagare som kan ta emot den frekvens som överförs av din kabelbox.
  2. Sätt tuner kort i video-kortplats i datorn.
  3. Se till att du har en styrenhet kabel. Det är viktigt att du vet vad det är innan du köper en eftersom det finns en mängd olika kablar ute på marknaden som: telefex kabel och båt styrkabeln för marin styrning, lastning klämmor etc.
  4. Anslut videokällan är koaxialkabeln till "Input" uttaget som finns på baksidan av din kabelbox.
  5. Anslut sedan kabeln kontakten från din kabelbox är tillbaka till TV-tuner kontakten.
  6. Anslut audio video kabel från kabeln rutan till ingången på TV.
  7. Kontrollera att du använder en kanal för att dölja dina kablar.
Hur man kan kontrollera kabelboxar från en PC.
Hur man kan kontrollera kabelboxar från en PC.

Genom att göra ovanstående steg kan du redan styra kabelbox från datorn.

Standardformat som används av Internet som: som AVI, MP4 och 3GP kunde nu användas av kabelbolag att leverera program på ditt hem med den nya tekniken som utvecklas idag... Med den här tekniken kan du köra lätt videoprogram, t.ex. Windows Media Player eller ett exklusivt program som tillhandahålls av kabelbolaget, titta på ett TV-program på en dator, spelkonsol eller låda med iPhone. Med så mycket tekniska framsteg, kommer det inte vara en överraskning om det kommer att hända förr än vi förväntar oss. Visst, du kan titta på dina favorit tv-program från var som helst via alla tillgängliga medel som är tillgänglig för dig.