O2e

Hur man kan bli av skräpfax och telemarketing

Din integritet är viktig - inte tolerera inkräktare

Ta tillbaka din frihet från samtal suppertime telemarketing och sena fax natten som stör din sömn! Här är en punkt-för-punkt guide som hjälper dig att klara av detta intrång pest av 21-talet.

Fax

 1. Svara aldrig på det avgiftsfria numret eller webbplats listas på botten av en skräp fax. Detta bekräftar att ditt faxnummer är aktiv. Innan du vet ordet av kommer dussintals andra företag har det, och faxet volym kommer att öka dramatiskt.
 2. Motstå frestelsen att ringa det avgiftsfria växel upprepade gånger och lägger på luren. Detta tillvägagångssätt är ineffektivt. I själva verket kan den ursprungliga företaget blockera ditt nummer mycket lätt (eller börja skicka flera fax om du ringer från faxlinjen).
 3. Prova att ringa de viktigaste avgiftsfria nummer och artigt be dem ta bort dig från deras databas. Använda de taktik du kan för att engagera sin sympati. Om du är i USA och några andra länder, kan du hotar att stämma.
 4. Spara varje fax du tar emot. Om du väljer att vidta rättsliga åtgärder, behöver du fax - komplett med information om mottagning tid och datum.
 5. Se till att faxet skrivs mottagning tid och datum på alla fax. Om det behövs, få ut din handbok och ändra programmeringen. Det tar bara ett par minuter.
 6. Ta reda på vad som är lagligt i ditt område. I vissa delar av världen, är det mot lagen för någon att faxa dig om du inte har ett etablerat affärsförhållande.
 7. Sue förövarna om du kan. Många människor i Europa har framgångsrikt stämt med en hastighet av 375€ för varje fax som tas emot efter anmälan till fax företaget att ytterligare fax skulle leda till rättsliga åtgärder.

Hur man kan bli av skräpfax och telemarketing. Motstå frestelsen att.
Hur man kan bli av skräpfax och telemarketing. Motstå frestelsen att.

Telemarketing

 1. Gör ditt nummer ser "svarar" för telemarketing programvara. Om du plockar upp telefonen och hänga upp i en sekund eller två varje gång ett visst företag samtal kommer den ursprungliga systemet klassificera småningom ditt nummer som "svarar" och det kommer att ta bort dig från databasen.

Skräpfax och telemarketing

 1. Blockera den ursprungliga telefonnummer. Vissa telefoner och faxar har ett antal spärrfunktion. För att kunna använda denna funktion måste du dock ha samtal visas på linjen. Du kan också betala telefonbolaget att blockera vissa nummer - men varför ska telco bli rik på din bekostnad?
 2. Skaffa en hemligt telefonnummer. Av uppenbara skäl (inklusive foder fickor för telefonbolag), är ett hemligt nummer inte det bästa alternativet. Om du ändrar ditt nummer, måste du meddela alla dina vänner, släktingar och viktiga affärskontakter. Dessutom kan telco ge dig en hemligt nummer som redan i många telemarketing databaser.
 3. Köp en telezapper eller något liknande. Dessa elektroniska enheter gör verkligen fungerar för många typer av ringa system på marknaden. Du kan köpa en enhet och flytta den från rad till rad om det behövs.

Skräpfax, skräppost och telemarketing

Din integritet är viktig - inte tolerera inkräktare. Prova att ringa de viktigaste avgiftsfria nummer.
Din integritet är viktig - inte tolerera inkräktare. Prova att ringa de viktigaste avgiftsfria nummer.

 1. Registrera dig med ett "inte ringa" register för ditt land. De förfaranden och regler varierar. I vissa länder måste du registrera en gång om året, i andra kan registrera stanna i kraft under tre år eller mer. Vissa register kommer att ta bort dig från alla tre typer av reklam, andra kommer bara att täcka en eller två typer.

När fler tips och information blir tillgänglig kommer författaren att uppdatera denna artikel om att eliminera skräpfax och telemarketing .