O2e

Hur man installerar mysql

MySQL (uttalas My-Ess-Cue-ell) är en kraftfull öppen källkod relationsdatabas management system som använder SQL. Detta innebär att MySQL lagrar data i tabeller snarare än en stor fil. Detta möjliggör större effektivitet, flexibilitet och hastighet. MySQL används ofta i kombination med andra produkter från öppen källkod som PHP och Apache. Denna ska tutorial undervisar dig hur man installerar och konfigurerar MySQL på din dator.

Hur man installerar mysql. Nu måste du skapa en root-lösenord måste du komma åt din server.
Hur man installerar mysql. Nu måste du skapa en root-lösenord måste du komma åt din server.

 1. Peka på http://dev.mysql.com/downloads/ i din webbläsare. I avsnittet listas "MySQL Community Edition", klicka på länken utsetts till aktuella versionen. Vid tidpunkten för denna skrift, är den senaste stabila versionen av MySQL version 5,0. Det finns också en betaversion, som du kan få om du inte har något emot ett par buggar. Här är den direkta länken för den senaste stabila versionen .
 2. Välj installationspaketet för den plattform du äger. Om du är en Windows-ägare, helt enkelt välja "plocka en spegel" länken till höger om texten som säger "Windows (x86)."
 3. Följ instruktionerna och välj en spegel nära ditt geografiska område. Klicka på länken för att ladda ner filen och spara den på din dator.
 4. Med hjälp av ett program zip extraktion som WinZip, den fria 7-Zip, eller det program som följer med Windows, extrahera filerna från zip till en annan mapp.
 5. Gå till mappen du skapade och dubbelklicka på setup.exe.
 6. Följ instruktionerna för installation och när du når den slutliga prompt som lyder "konfigurera mysql-server nu" kryssa i rutan bredvid. Klicka på Slutför.
 7. Nu har vi avslutat installationen och startar konfigurationen. Klicka på "Nästa".
 8. Klicka på alternativknappen bredvid "Standard Configuration" och klicka på "Nästa".
 9. Markera "Installera som Windows tjänst" och "Starta MySQL-servern automatiskt" kryssrutor. Klicka på "Nästa".
 10. Nu måste du skapa en root-lösenord måste du komma åt din server. Skriv in ett lösenord som inte är lätt att gissa och se till att "aktivera root-åtkomst från fjärrdatorer" är markerat. Klicka på "Nästa".
 11. På detta fönster, klicka på "Utför" för att starta MySQL och klicka på "Finish".
 12. För att säkerställa att MySQL är korrekt installerad, gå till aktivitetsfältet och gå till "Start"> "Alla program"> "MySQL"> "MySQL Server 4,1"> "MySQL kommandoraden klient."
 13. Grattis till att installera MySQL för att ditt system.