O2e

Hur man installerar Joomla med fantastico

Joomla är ett otroligt populärt open source system skrivet i PHP och utvecklas av Joomla projektgruppen som en ansökan som ska användas när publicera innehåll för Internet. Uppleva regelbundna uppdateringar sedan den först släpptes, Joomla samhället fortsätter att växa, med dess uppsjö av funktioner som bloggar, RSS-flöden, blinkar nyheter, omröstningar och mycket mer lägga till sitt överklagande, men dess mest attraktiva egenskap är det faktum att det är helt gratis. Även det faktum att det har över 5000 olika kommersiella (samt gratis) plug-ins gör den till en av de mest anpassningsbara applikationer. Vanligtvis finns det mer än ett sätt att installera Joomla på en SiteGround webbhotell, men det enklaste sättet vore genom användning av Fantastico, en kommersiell script bibliotek som gör installation Joomla mycket lättare, eftersom denna metod inte kräver omfattande teknisk kunskap för att åstadkomma. Denna artikel kommer att använda en steg för steg guide som hjälper dig att snabbt installera Joomla med hjälp av Fantastico, som inte bör ta mer än några enkla klick att göra. På en sida notera, är Fantastico det perfekta valet när du får mer pålitliga uppdateringar på detta sätt.

Innan du börjar läsa och följa stegen nedan

Hur man installerar joomla med fantastico. Innan du börjar läsa och följa stegen nedan.
Hur man installerar joomla med fantastico. Innan du börjar läsa och följa stegen nedan.

Innan du börjar läsa och följa stegen nedan, kontrollera om din webbhotell server har en fungerande kontrollpanel. Om det inte ger en panel måste du leta efter en annan eftersom detta är en förutsättning för Fantastico, vilket är ett krav för att installera Joomla. Se till att du redan har ett domännamn också.

  • Börja med att logga in på ditt webbhotell konto och ansluta sig till dess cPanel. Sedan leta efter Fantastico ikonen som vanligtvis finns i botten av cPanel sida.
  • Härnäst kommer du att se att insidan av "Content Management"-menyn, är en länk för Joomla. Klicka på den och välj "Ny installation" på nästa sida som visas.
  • På denna sida kommer du att behöva fylla viss information, som ska användas av din Joomla webbplats. Detta skulle innebära att man sätter installationen sökväg (lämna det blankt installerar Joomla i rotkatalogen på din domän), din admin inloggningsuppgifter (användarnamn och lösenord), din bas konfiguration, admin e-post, din webbplats namn, samt som andra typer av information som du behöver fylla i. Kom ihåg att skriva ned ditt användarnamn och lösenord någonstans där du kan hämta om någonsin du glömmer, och se till att du granskar all information du skrev i och att det är allt för att passa .
  • Slutligen, när du har fyllt i all nödvändig information, kan du klicka på "Install", som tar dig till en sida där du för bekräftelse. Gör det, och låt finish installationsprocessen. När det är gjort kommer det att ta dig till en sida som bekräftar att du har installerat Joomla.


Och det är så enkelt är det

Och det är så enkelt är det. Dessutom kan du komma åt din webbplats förvaltning genom att skriva ner lämplig webbplats, uppgifter som Joomla redan borde ha gett dig. Grattis, du har installerat Joomla via Fantastico panelen.