O2e

Hur man installerar hela system huset ljud

Att ha en uppsättning av högljudda stereohögtalare kan skapa en bra ljudsystem om du har ett litet hus. Men om du äger en stor tvåvåningshus? Då behöver du förmodligen bättre ljudsystem för det.

Att ha en hela huset surround ljudsystem är inte så enkelt som att installera bilstereo, bärbara system eller enkla ljudsystem för motorcyklar. Stereo system för ett stort hus behöver en stor investering och kräver komplicerad utrustning också. I själva verket om du får Pioneer, Sony eller KLH ingen roll. Det viktiga är hur du kommer att ställa upp varje bit av din stereoanläggning så att varje hörn av ditt hus kommer att njuta bra musik.

Du har många alternativ för att installera en hela huset surround ljudsystem.

Hur man installerar hela system huset ljud. Installera sekundära högtalare till andra rum.
Hur man installerar hela system huset ljud. Installera sekundära högtalare till andra rum.

  1. Installera sekundära högtalare till andra rum. Med det här alternativet behöver du bara köpa extra högtalare som ska anslutas till musikkällan. Detta alternativ är så enkelt att installera eftersom du bara behöver köra kablar och kablar till högtalarna. Detta är också billigt eftersom du inte behöver köpa en annan uppsättning högtalare. Du kan dock vara begränsad eftersom det inte kan vara en riktig "hela huset surround ljudsystem." Detta är bara lämpligt om du planerar att dela musik till ett rum bara.
  2. Använd en högtalare väljare. För att uttrycka det enkelt, är detta alternativ som en förlängning av det första alternativet. Den enda skillnaden är att du kan dela samma musik till så mycket som sex rum. Detta är också billigt eftersom det inte kräver att du installerar mer förstärkare utrustning. Det delar musik till fler rum också. Men har detta alternativ endast en källa av musik och du kan inte njuta av den fulla kraften i högtalarna. Installation av högtalare väljare kan vara komplicerat också.
  3. Inrätta en Multi-Zone mottagare. Med det här alternativet får man höra en annan musik i högtalare A och högtalare B. Bortsett från detta kan du även fjärrstyra högtalaren B. Men denna möjlighet endast två rum bara och det kan kräva mer utrustning om du vill ha mer makt för högtalarna.
  4. Få en multi-source förförstärkare med distribution förstärkare. Även dyra, kan detta val ger dig total kontroll över alla musik utgångarna. Det innebär att du kan styra vilka av högtalarna för att slå på och vilken musik att spela. Det äventyrar inte ljudkvaliteten och strömförsörjning, heller, eftersom varje högtalare är oberoende matas med elektricitet. Se bara till att du är redo för det här alternativet är höga kostnader och underhåll.
  5. Bli digitala. Du kan använda din dator för att sprida musik till hela huset. Du kanske inte behöva ansluta många trådar eftersom högtalarna kan vara WiFi ansluten. Det är billigt också, om du vill ha mer utrustning för bättre underhållning. Du kan dock inte använda annan stereoutrustning som Pioneer och Sony med det här alternativet.

Efter att ha beslutat vilken hela huset stereo att använda

Efter att ha beslutat vilken hela huset stereo att använda, kan du överväga att anlita en professionell för att installera de nödvändiga sakerna för dig. Ibland tillverkare av audio system ger någon för att installera sina produkter till ditt hus. Men naturligtvis kommer detta med en extra pris.