O2e

Hur man installerar en flashdrive

En flashdrive är en liten lagringsenhet som du kan använda när du behöver ha dina filer och dokument hands. Du kan få din flashdrive med dig vart du än går, eftersom det får plats på din nyckelring. Dessa FlashDrives finns i olika lagringskapacitet så små som ett par hundra megabyte till så stor som över 200 gigabyte. Om du äger en flashdrive, måste du installera det på din dator så att du kan använda den för att överföra dina filer. Följ stegen nedan för att veta hur du kan installera din flashdrive till din dator.

Hur man installerar en flashdrive. Läs instruktionerna.
Hur man installerar en flashdrive. Läs instruktionerna.

Här är de enkla steg som du kan följa för att installera din flashdrive till datorn:

  • Köp en flashdrive. FlashDrives finns i olika storlekar och utföranden. Du kan köpa en flashdrive från din lokala datorbutik eller så kan du också kolla in de unika FlashDrives tillgängliga online på mimoco.com . De har olika typer av FlashDrives som Hello Kitty, Star Wars, Happy Tree Friends, Halo och många fler.
  • Läs instruktionerna. Några FlashDrives kommer med instruktioner om hur man använder dem. Läs och förstå instruktionerna noga så att du vet vad du ska göra.
  • Öppna datorn. Öppna datorn och vänta tills den helt starta upp (start).
  • Koppla in din flashdrive. Leta efter några tillgängliga USB-portar på datorn som du kan använda för att ansluta flashdrive. Ta av locket från flash-enheten och sätt in det i en av USB-portarna. Det finns ett rätt sätt att koppla in flashdrive. Du måste passa in den i rätt riktning så att den passar in
  • Vänta på erkännande. Flesta FlashDrives är plug and play. Det innebär att du kan använda flashdrive direkt när den känns igen av datorn. Vänta och se om datorn känner igen flashdrive du inkopplad Om datorn känner igen din flashdrive, kan du nu använda den. Om inte, gå vidare till nästa steg.
  • Installera drivrutinen. Om flashdrive inte känns igen av din dator, kan du behöva en drivrutin. Det flashdrive kan ha kommit med en MiniDisc som du kan använda för installationen. Om inte, kontrollera förpackningen för flashdrive och gå till webbplatsen för tillverkaren. Hämta drivrutinen för flashdrive och installera det på ditt system. Efteråt är du redo att använda flashdrive.
  • Överföra filer. Om du vill överföra filer, bara komma åt flashminnet och dra alla objekt som du vill lägga in där till FlashDrive mapp. Vänta tills alla filer för att slutföra överföringen. Ta inte bort FlashDrive från USB-porten utan att mata ut flashdrive först från din maskin. Detta kan skada filerna inuti flashdrive.


Dessa är de steg som du måste följa om du vill installera en flashdrive på din dator. Stegen är verkligen lätt att följa, särskilt om din flashdrive är plug and play. Nu kan du ha alla dina filer med dig.