O2e

Hur man hittar en rikstäckande telefonkatalog

En telefonkatalog

En telefonkatalog, även kallad en telefonbok består av ett register över personer och företag som prenumererar på boken. Noteringen arrangeras av området och för företag, genom de tjänster som tillhandahålls, sedan igen efter område. Katalogen i sig består av sektioner. Den vita sidan avsnitt listar namnen på abonnenter alfabetiskt ordnade och ämbetsverk som också arrangerade alfabetiskt. Den gula sidavsnitt listar på telefonnummer och adresser.

En rikstäckande telefonkatalog finns på telefonbolag

En rikstäckande telefonkatalog finns på telefonbolag, som distribuerar kopior till alla abonnenter. Katalogerna är gratis och tryckkostnader är axlas av telefonbolag. I Frankrike försökte telekom-systemet för att undvika en papperskopia av katalogen. Det hyrde en Minitel-terminal för att skriva ut telefonnummer och adress för den abonnent. Det visade sig att det var dyrare så telefonbolaget fortsatte att kopior av telefonboken till alla sina abonnenter.

I Schweiz

Hur man hittar en rikstäckande telefonkatalog. En telefonkatalog.
Hur man hittar en rikstäckande telefonkatalog. En telefonkatalog.

I Schweiz telefonautomater även katalogen terminaler, som är elektroniskt. Användarna debiteras per sökning, men papper kataloger har helt elimineras. Kostnader per samtal och katalogsökning är minimal.

Landsomfattande telefonkataloger kan komma att publiceras i pappersform eller i elektronisk form. Formulär serveras genom personliga terminaler eller via Internet. De kan också överföras till en cd-skiva. De flesta länder idag inte publicerar en telefonkatalog längre.

På grund av Internet, bara några människor använder telefonboken. Den information vi kan se i telefonboken är namn och adress för den abonnent. Ibland namnet visas inte längre tillgängligt på grund av migration eller dödsfall men namnet behålls oavsett orsak. Noggrannhet kan vara ett problem och det verkar som fler detaljer för en enskild finns tillgängliga på Internet ändå.

Telefonkataloger eller kataloger kan fortfarande vara användbar i hushåll utan dator. Det finns fortfarande information som är viktig för abonnenter som omedelbart kan hittas i en telefonkatalog. Den kanadensiska telefonkatalogen ger inte bara namn, adress och telefonnummer abonnenten utan även postnummer. Annan information kan ges av Internet.

En rikstäckande telefonkatalog finns på telefonbolag. I schweiz.
En rikstäckande telefonkatalog finns på telefonbolag. I schweiz.

Vissa telefonabonnenter tillåter inte deras namn som skall anges i en katalog. I detta fall kan en nummerpresentatör identifiera den som ringer till det telefonnummer som har ringt. Men Samtalsgrupper-ID är inte tillgängliga i vissa områden. Så det är problemet med mottagaren för att identifiera den som ringer.

Att hitta rikstäckande telefonkatalogen inte bara hänvisa till tryckta vita och gula sidor i pappersform. Det finns också vita och gula sidor på Internet och för att undvika kostnader och hjälpa miljön, börjar vi att flytta till en papperslös samhälle.