O2e

Hur man hittar en laptop temperatur

Om din laptop eller anteckningsbok fungerar trögt, är chansen att det har blivit uppvärmd under användning och det finns ingen ventilation eller utflöde av värmen. Det kan också värma upp på grund av stigande atmosfärens temperatur eller genom att förvaras i ett slutet utrymme eller ventilerna täcks upp av andra material eller föremål. För att säkerställa optimal prestanda och säkerhet av din bärbara dator eller bärbar, rekommenderas det att du kontrollerar på den temperatur vid vilken den bärbara datorn fungerar och vidta korrigerande åtgärder om det är för hög.

Om du vill veta hur du tar reda laptop temperaturer, läs igenom stegen nedan.

Steg 1

Hur man hittar en laptop temperatur. Program för att övervaka temperaturen.
Hur man hittar en laptop temperatur. Program för att övervaka temperaturen.

Program för att övervaka temperaturen. De flesta bärbara datorer har en inbyggd sensor som spårar temperaturen på processorn och hårddiskar. För att få denna sensor för att rapportera temperaturavläsningar, måste du ladda ner och installera en gratis programvara som kallas "MobileMeter". När du har laddat ner zip-filen, packa upp och kör köra kommandot för att installera programvaran. En pop-up skärm visar aktuell processor och hårda temperaturer driva tillsammans med processorhastighet och batteriets status.

Steg 2

Vad indikerar temperaturen läsning? Det finns ingen fast antal som anger ett bra eller dåligt temperatur för din bärbara dator. Baserat på modellen, göra, processorkapacitet och arbetsbelastning den bärbara datorn normalt föremål för, kan du komma fram till en approximation av om din maskin fungerar vid en hög temperatur eller inte. Även om det är förståeligt att temperaturen blir högre när processorn körs tunga laster, är det oroande när datorn är igång grundläggande normala applikationer eller är i vila. Titta på temperaturvakt när den rör sig över 80 grader och vidta omedelbara åtgärder för att kyla ner. När temperaturen har gått upp över 90, kommer resultatet att bli trög, eller kommer att bli slumpmässiga omstarter eller den bärbara datorn kommer stänga av sig själv.

Steg 3

Hålla din bärbara dator "cool". Eftersom utrymmet är begränsat i en bärbar dator, finns det inga bestämmelser om extra fläktar som det skulle vara i en stationär. Luftventiler, genom vilka överskottsvärme tas bort, kan placeras på valfri sida av den bärbara datorn, inklusive botten. Vad du behöver göra för att undvika en potentiell härdsmälta, är att se till ingenting är i vägen för eller blockera ventilerna, inga tunga laster som böcker eller filer hålls på den bärbara datorn, är sidorna inte hindras med någon objekt, och det bör finnas tillräckligt utrymme mellan basen av den bärbara datorn och den yta på vilken den vilar. Förvara inte laptop i slutna och trånga utrymmen, aldrig hålla någon tygmaterial såsom handdukar, filtar, etc under den bärbara datorn ytan eftersom dessa påskynda uppvärmningen. Rummet där den bärbara datorn hålls bör också vara tillräckligt sval, särskilt under varma somrar, när både du och den bärbara datorn kan svettas! Placera kringutrustning såsom externa hårddiskar, stora USB-enheter, etc, så långt bort som möjligt från den bärbara datorn, kan trängs enheter kan också orsaka en ökning i temperatur.


Vad indikerar temperaturen läsning? Hålla din bärbara dator "cool".
Vad indikerar temperaturen läsning? Hålla din bärbara dator "cool".

Följ bara de enkla stegen ovan för att ta reda på hur varmt din bärbara dator är och vidta lämpliga åtgärder som behövs för att få ner temperaturen.