O2e

Hur man gör kort födelsedag inbjudan på Microsoft Word

Om en älskades födelsedag kommer upp

Om en älskades födelsedag kommer upp, tänk att skapa dina egna inbjudningar. På så sätt inbjudningarna blir så speciell som själva evenemanget. Med bara lite tid, några billiga leveranser, och en hel del kreativitet kan du komma med roliga och unika inbjudningskort som säkert skulle passa temat på din kommande fest. Om du inte har alltför mycket tid att spendera, kan du använda Microsoft Word för att komma upp personliga kort födelsedaginbjudan. Denna programvara ger visitkortsmallar som kommer att spara tid, men kommer fortfarande att du kan anpassa färgerna, grafik och texter på dina inbjudningar.

  • Ladda ner en mall för ditt kort. Starta Microsoft Word och tryck på Office-knappen, detta är den runda fliken i det övre vänstra hörnet av skärmen. Klicka på "Ny"-fliken. Detta kommer att öppna ett fönster märkt "Nytt dokument". Titta på åtgärdsfönstret till vänster. Rulla ner "Mallar"-menyn och välj "inbjudningar". Åtgärdsfönstret i mitten låter dig välja mellan olika typer av mallar tillgängliga för dig. Om du inte har något födelsedagparti mallar installerade, bara ladda ner en gratis mall från Microsoft Office webbplats. Du behöver tillgång till Internet bör du välja att ladda ner en mall. Klicka på "Party inbjudningar" länken och programmet kommer att visa dig miniatyrbilder av hundratals inbjudningar mallar. Välja den bästa för din fest tema och klicka på den. Du kommer att se en närbild av miniatyren till höger längst panelen. Klicka på "Download"-knappen och programmet kommer automatiskt att ladda ner och visa mallen i ett nytt fönster.
  • Anpassa mallen som du hämtade. Första sidan av kortet är typiskt fram-eller locket inbjudningar. Gå till den andra sidan och ändra händelsen beskrivningar i den inramade området. Fyll i informationen på din inbjudan. Om du vill ändra färg och typsnitt på texten, bara att gå till "Home" menyn och justera inställningarna på fliken Teckensnitt. Om du vill ändra någon av bilderna i mallen, klicka bara på den bilden och välj sedan "Infoga" i menyn längst upp på skärmen. Klicka på "Bild". Ett fönster kommer att dyka upp och ger dig möjlighet att välja vilken bild som helst som finns på din dator. Välj den bild du vill använda och klicka på "Infoga".
  • Glöm inte att spara inbjudningskort. Du kan spara det nya dokumentet genom att trycka ned "Ctrl" och "S"-knapparna samtidigt. Om denna genväg inte fungerar för dig, gör det på gammaldags sätt genom att klicka på Office-knappen och välja "Spara" i menyn. Knappa in ett dokumentnamn för inbjudningskort och tryck på "Enter".
  • Skriv ut din fest inbjudan. Ladda skrivaren med papper eller kartong som du väljer. När du är nöjd med utseendet på ditt kort, skriva ut den genom att trycka på "Ctrl" och "P" på samma gång. Den långa vägen är genom att gå till Office-menyn och klicka på "Skriv ut." A Skriv ut fönster visas och du kan välja hur du vill skriva ut ditt kort. Instruera din skrivare för att skriva ut på båda sidorna av papperet, eller dubbelsidig utskrift, bara kolla "Manuell duplex" alternativet. Detta kan hittas under "Sök skrivare" knappen i dialogrutan märkt "Skriv ut." Tryck på "Enter". När skrivaren är klar på ena sidan, laddar att papper igen så resten av inbjudan informationen kan tryckas på baksidan av detta papper.


När du är klar med utskriften

Hur man gör kort födelsedag inbjudan på microsoft word. Ladda ner en mall för ditt kort.
Hur man gör kort födelsedag inbjudan på microsoft word. Ladda ner en mall för ditt kort.

När du är klar med utskriften, klippa och vika inbjudningskort beroende på storleken på kuvertet som du vill använda. Du kan anpassa inbjudningar ännu mer genom att hålla på 3D klistermärken eller använda färgad glitterlim att belysa bilder och texter på ditt kort. Låt någon limmet torka innan halka korten födelsedag inbjudan i kuvert.