O2e

Hur man gör färg och ljus justeringar i photoshop

Photoshop är ett bildredigeringsprogram verktyg som du kan använda för att förbättra ett foto. Det finns massor av sätt som du kan ändra kvaliteten på din bild. Några av de förändringar som du kan göra är att färg och belysning på ditt foto. Det är lätt att göra dessa justeringar på din bild. Om du har ett foto som du är redo att redigera och Photoshop-programmet på datorn, följ bara de enkla stegen nedan för att göra några färg och ljus justeringar av din bild!

Hur man gör färg och ljus justeringar i photoshop. Justera färg nivåer.
Hur man gör färg och ljus justeringar i photoshop. Justera färg nivåer.

  1. Justera färg nivåer. Att justera färgnivåerna på din bild, först öppna bilden som du vill arbeta med. På menyn längst upp på skärmen, välj "Bild"-menyn. Därifrån väljer du "Inställningar". Du kan ändra färg nivåerna manuellt eller du kan välja att programmet automatiskt korrigera färgen nivåerna på din bild. Vid justering av färg, kan du också välja att arbeta med enbart de primära färgerna eller alla de färger som kan ses i bilden. Fippla med färgerna med hjälp av reglagen som kan ses i färgen skaderegleraren fönstret med histogrammet.
  2. Justera ljusstyrka och kontrast. Annan sak som du kan göra är att justera ljusstyrkan och kontrasten i bilden. Du kan göra detta genom att välja ljusstyrka och kontrast menyn på "inställning" menyn. Det är ganska lätt att justera ljusstyrka och kontrast. Precis som färgnivåerna, kan du göra detta genom att flytta reglaget. Förhandsgranska bilden så att du kan se de ändringar som du har gjort.
  3. Justera nyans och mättnad. För justering av nyans och mättnad, kommer du att få upp nyans och mättnad menyn. Även detta kan ses under "Justeringar" menyn. För att justera färgerna på bilden, bara använda reglaget för "hue" elementet. Du kan även arbeta med att justera en enda färg, om du gillar. För att justera mättnad, bara arbeta med reglaget i "mättnad" elementet. Den "lätthet" är för att arbeta med de vita på bilden.
  4. Justering av svart och vitt. Annan sak som du kan ändra är svart och vitt i bilden. Återigen, kan du se menyn för detta under "Inställningar" menyn. Om du vill experimentera med din bild, kan du göra det genom att justera den svarta och vita.

Dessa är några av de saker som du kan göra i Photoshop för att ändra färg och ljus på din bild. Det finns många knep som du kan göra i Photoshop som hjälper dig att förbättra kvaliteten och färgerna i din bild. Du kan söka efter självstudier online så att du kan lära dig mer om hur du kan maximera användningen av Photoshop-programmet. När du redigerar dina bilder, se till att du sparar en kopia av den ursprungliga bilden så att du kan redigera bilden i fler stilar.