O2e

Hur man gör ett konferenssamtal på Skype

Skype är en webbaserad ringer tjänst som låter dig ringa eller ta emot samtal över din höghastighetsinternet anslutning snarare än en vanlig telefonlinje. Du kan använda Skype för att kontakta andra Skype-användare (som är gratis) eller ringa någon annan telefon i världen. Här är hur man gör ett konferenssamtal på Skype:

Hur man gör ett konferenssamtal på Skype. Registrera dig för skype.
Hur man gör ett konferenssamtal på Skype. Registrera dig för skype.

  1. Registrera dig för skype. För att använda Skype för att ringa ett konferenssamtal, först måste du registrera dig för Skype. Skype kräver en dator med internetuppkoppling, samt en högtalare och mikrofon. Anmäl dig för Skype-tjänsten, och sedan ladda ner och installera Skype-programmet. När du registrerar dig, kommer du att få ett användarnamn och lösenord. Logga in på ditt Skype-konto för att påbörja processen med att göra ett konferenssamtal på Skype. Innan du inleda samtal, se till att du har tillräckligt med pengar på ditt Skype-konto eller en prisplan som ska täcka kostnaderna för ditt konferenssamtal. När du ringer till en annan Skype-nummer, kommer samtalet att vara gratis, men du måste betala för att få kontakt med eventuella deltagare som inte använder Skype. Testa din mikrofon och högtalare för att vara säker på att de fungerar som de ska.
  2. Lägg deltagarna till konferensen listan. Lägga alla potentiella deltagare i din Skype-kontaktlista (under fliken Kontakter i din Skype-fönstret) kan du enkelt bjuda in dem till samtal om den tidpunkt som angivits.
  3. Låt deltagarna veta om konferenssamtalet. Glöm inte att låta dem veta om samtalet åtminstone flera dagar i förväg så att de kommer att vara tillgängliga för att ansluta när du kallar dem.
  4. Bjud in deltagare till konferenssamtalet. Hitta dem på din kontaktlista som du vill bjuda in till samtal. Högerklicka på namnet och välj "Bjud in till konferens." Detta kommer att fungera om den potentiella deltagaren använder Skype eller vanlig telefon, de övriga konferenssamtal deltagare behöver inte också har Skype. Du kan också gå till "Verktyg - Skapa ett konferenssamtal" för att välja inbjudna från din kontaktlista. Om du vill bjuda in personer som inte redan finns på din kontaktlista kan du ringa dem med hjälp av Skype knappsatsen.
  5. Klicka på "start". Klicka på "start" när du är redo att börja konferenssamtalet. Skye kommer att ringa varje konferensdeltagare, vilket kan ta ett par minuter beroende på hur många olika nummer du har angett. När "anslutna" öppnas, kan du starta konferensen.
  6. Lägg till personer till samtalet. Du kan bjuda in ytterligare personer till din konferens eller till ett två-parti cal som redan pågår. Klicka bara på "Lägg till folket"-knappen, och välj den inbjudna namn från din kontaktlista. Du kan lägga till upp till 24 olika nummer till ett konferenssamtal. Du kan också ta bort folk genom att klicka på deras profil i Connected rutan och klicka på "ta bort från konferensen." Om några av konferensdeltagarna är också Skype-användare, kan du skicka privata meddelanden eller öppnar en privat chatt genom deras Skype-profil.
  7. Avsluta samtalet. När din konferenssamtal är över, klicka på den röda knappen på undersidan av "anslutna" rutan. Du kommer att bli tillfrågad om du verkligen vill avsluta konferenssamtalet.
  8. Skapa en grupp för frekventa samtal. Om du planerar att hålla flera konferenssamtal med samma deltagare, skapa en grupp i din kontaktlista. Detta gör det enkelt att bjuda in dem till konferenssamtalet allt på en gång.

Ringa ett konferenssamtal på Skype har blivit ett enkelt sätt att göra gratis samtal med fler än två parter. Skype är enkel att installera, och kan användas till konferens med dem som har regelbundna mark-line eller mobiltelefoner i tillägg till andra Skype-användare.