O2e

Hur man gör en virtuell film för webben

Det finns en enkel typ av virtuell film som du kan skapa utan att behöva gå in i en fördjupad studie av datorgrafik och animation eller de mer tekniska aspekterna av videography. Detta är den 360 graders film som presenterar en svepande eller panorama visuell presentation av en plats. Här är några riktlinjer för hur man gör denna enkla typ av virtuell film för webben.

Hur man gör en virtuell film för webben. Sy fast bilderna med virtuell film programvara.
Hur man gör en virtuell film för webben. Sy fast bilderna med virtuell film programvara.

  1. Ta bilder. Du kommer att behöva en digitalkamera med tillräckligt hög upplösning för att ta skarpa bilder och en kraftfull lins som ger dig tillräckligt med alternativ på skärpedjup och vidsträckt utsikt vinkel. Det rekommenderas att du använder minst en "pro-sumer" (professionell konsument) nivå Digital Single Lens Reflex (DSLR) kamera för denna uppgift. Du är också förmodligen kommer att behöva ett stativ för att göra dina bilder stabil och konsekvent i vinkel. Placera dig själv i mitten av din plats och börja ta bilder. Efter det första skottet, fokusera / flytta 10 grader horisontellt antingen vänster eller höger med bibehållen höjd. Fortsätt att göra detta för varje skott. Vid den 36: e sköt du borde ha gjort en hel cirkel.
  2. Redigera foton. Fotografering en plats kan vara knepigt eftersom omgivande ljus kommer alltid att vara att en faktor oavsett hur noga du ställer in dina bilder. För att upprätthålla konsistens, behöver du antagligen en programvara fotoredigering. Sådana applikationer är också till hjälp att granska dina bilder. För att göra dessa separata bilder i en film, du kommer faktiskt att sy ihop dem till en sammanhängande cirkulär vy. Det är mycket möjligt att kanten på ett foto inte konsekvent stämmer med en efter det. Det kan finnas överlappningar så du kan behöva beskära en bild eller det andra. Vid en genomgång dina bilder på Photo Editor, kan du också upptäcka om du missade en fläck. I sådana fall kan du behöva gå tillbaka till platsen och göra en annan session.
  3. Sy fast bilderna med virtuell film programvara. Det finns ett antal virtuella applikationer film program och var och en av dem har olika redigeringsfunktioner och förfaranden. Men alla av dem använder sig av principen om "sy" för att skapa en 360 graders vy. Sömmar är processen för hopfogning av kanterna av en sekvens av bilder för att skapa en sömlös bild. Kameravyn sedan panoreras genom hela bilden. När du syr ihop den typ av bilder du just tagit, är den visuella effekten att en kontinuerlig 360 graders sväng. Det är då viktigt att känna till verksamheten och i synnerhet redigeringsfunktioner på virtuella filmen programvara du ska använda. Det är också viktigt att märka dina bilder i följd.
  4. Exportera eller spara i lämpligt format. De flesta virtuella film programvara kan exportera projektfiler till vanliga videoformat som. Avi eller. Mov. Men du måste också överväga vilken typ av multimediaspelare som kommer att användas på webbplatsen som du kommer att ladda upp din virtuella film. Du måste också ta filstorleken hänsyn som inte alla Internet-anslutningar är standardiserade. Hitta en balans där din virtuella filmen kommer att behålla en måttlig mängd visuell kvalitet men kommer inte ta för lång tid att ladda på en webbläsare.

När du har lyckats åstadkommit detta projekt och bekantat dig med relevant programvara som du kan börja testa mer komplicerade typer av virtuella filmer. En typ är föremål virtuell verklighet film där fokus ligger på ett enda objekt som kontinuerligt är roterande ger betraktaren alla vinkel perspektiv av objektet. Konceptet liknar det 360 graders film men i stället för att justera kamerans per skott, kommer du att vända objektet i olika positioner.