O2e

Hur man gör en video för en klass återförening

Audiovisuella presentationer är in-sak för evenemang och speciella tillfällen, numera. Speciellt om du planerar en storslagen återförening av något slag, kan en video eller bildspel som visar gamla och nya bilder av alla bryta lätt isen bland en stor grupp människor som inte har sett varandra i år.

En video presentation vid en återförening kan lätt sätta stämningen för en resa ned memory lane och slå upp samtal om gamla tider. Om du är en amatör i post-produktion eller videoredigering, skulle den bästa mjukvaran för att använda vara Windows Movie Maker. Om du tror att du är något erfarenhet i denna aspekt, kan du använda mer komplexa program som Adobe Premier eller Corelle. Din enda nackdelen med att använda mindre komplicerade Movie Maker skulle vara det faktum att den inte har så mycket effekt som de senare två. Men i fråga om kvalitet, kan du räkna med att det ska vara bra.

Hur man gör en video för en klass återförening. Kompilera bilder (och video om möjligt) av alla som ingår i klass återförening.
Hur man gör en video för en klass återförening. Kompilera bilder (och video om möjligt) av alla som ingår i klass återförening.

För att hjälpa dig i din video gör strävan, här är några tips att tänka på innan du gör videon korrekt.

  • Kompilera bilder (och video om möjligt) av alla som ingår i klass återförening. Naturligtvis skulle du inte vill att någon närvarande för att känna sig vänster ut genom att inte inkludera en enda bild av honom eller henne i videon. Tänk dig detta, vissa människor är tveksamma till att faktiskt delta återseenden och sådana eftersom de inte känner att de verkligen hör hemma i klassen. Så det är mycket viktigt att du inkluderar alla och göra alla känner sig som en del av gruppen.
  • Visa bilderna i kronologisk ordning. Denna regel gäller alldeles särskilt i början av videon. På så sätt kan du undvika inställning av en osynlig hierarki och samtidigt ge en större inverkan på din publik. Beroende på vilken år (elementärt, high school eller college) hela klassen fick tillsammans, bör du börja din video där. Denna organisation kommer att hjälpa alla reunion deltagare att minnas vissa händelser från det förflutna och relatera detta till sina tidigare klasskamrater.
  • Använd passande musik. En grundläggande riktlinje för detta är att använda musik som är nostalgisk av de år som du spenderat tillsammans i skolan. Detta är en stor faktor för alla videoklipp som har befogenhet att dra på hjärtat strängar bland människor som kan relatera. En bra video skulle vara att använda den mest spelade låten på radion när ni först fick tillsammans eller antalet en låt i Billboard Top 100. Dessutom synkronisera dig låt med takten i din video och där har du en video som väcker en hel del känslor hos din grupp.
  • Ha kul. Vid och redigera din återförening video prova så mycket att leka med effekterna av din video redigeringsprogram. För att göra det mer tilltalande eller för att göra dina bilder ser ut som de rör sig kan du använda panorering effekter som du kan hitta på effekter menyn Movie Maker och annan programvara. Om du vill lägga en klassisk effekt till det, kan du också använda den gamla filmen funktion som gör att din bild ser gammal och grävde upp från det förflutna.


Laddad med dessa enkla tips och information, kan du nu en återförening video utan bry sig om att anställa några höga redaktörer kostnader video eller yrkesverksamma film.