O2e

Hur man gör en VCD

Även DVD-skivor är vad mestadels används i dessa dagar

Även DVD-skivor är vad mestadels används dessa dagar, många människor bränner fortfarande sina videor och filmer på VCD, eller CD-skivor video. VCD spelar i de flesta DVD-spelare, så det är inget problem om du inte har en VCD-spelare, som vissa apparaten lagrar inte längre sälja dem. Nackdelen med att använda DVD-skivor är att de kommer i olika typer, som DVD-R, DVD + R och DVD-RW, bara för att nämna några. Om du har en film eller video som inte överstiger 650 megabyte, kan du använda en CD-R eller CD-RW. CD-skivan varar i ca 76 minuter. Så det är en bra idé att göra en VCD om ditt projekt inte kommer att pågå längre än 76 minuter. Här är hur du kan göra en VCD av dina egna.

Hur man gör en VCD. Skjut och spara din film.
Hur man gör en VCD. Skjut och spara din film.

  • Vad behöver du? En dator eller laptop, till att börja. Den bör ha en CD-ROM så att du kan bränna din film på VCD. En bränning, som Nero. Du kan köpa programvara online. Gå till Neros officiella hemsida och betala med ditt kreditkort. En CD-R-eller CD-RW, där din film eller video ska brännas.
  • Skjut och spara din film. Om du gör en film, få tag på en digitalkamera och skjuta iväg. När du har gjort din film, redigera den i datorn och spara din färdiga produkt. Se till att ditt projekt är i. Mpeg-format. Det är nu dags att bränna den i VCD.
  • Bränn. Sätt din CD-R eller CD-RW i CD-skivan. Formatera skivan och sätta en titel på ditt projekt. Öppna Nero och välj "CD"-fliken och klicka på "Make Video CD". Klicka sedan på "Lägg till videofiler" och en pop-up fönster visas. Bläddra igenom den dator där du sparat din film och klicka på filnamnet. Välj filen. Du kan redigera din film ytterligare med denna mjukvara. Lägg till fler krediter och foton om du vill. Förhandsgranska ditt arbete och om du är nöjd med resultatet kan du nu bränna videon. Välj knappen Bränn i fönstret och vänta tills hela filen bränns på CD-skivan. Ta ut CD-skivan från CD-skivan.


Glöm inte att säkerhetskopiera din fil och spara den i datorn eller en flashenhet för framtida bruk. Du kan också märka din VCD med titeln eller filnamnet på ditt arbete så att du enkelt kan hitta den bland de andra cd-skivor som du har. Använd klistermärke för att skriva ut i titeln på din VCD och hålla den på CD yta. Gör din egen VCD är mycket lätt, särskilt om du är dator kunniga. Men om du inte är, kan du fortfarande göra en. Instruktionerna på mjukvaran är ganska lätt att följa, så du behöver inte förstöra ditt arbete. Gör fler VCD av dina verk att bevara det och låta framtida generationer ta en titt på det och se hur bra du är på att göra filmer och videor.