O2e

Hur man gör en unik första sidan sidhuvud eller sidfot i Word

Sidhuvud och sidfot är de fina utskrifter utanför de marginaler som du ser på toppen och i botten av Word-dokumentet. Formella Word-dokument som de som krävs enligt papper termin eller kontor rapporterar för det mesta kräver användning av sidhuvuden och sidfötter. Oavsett vad du plats i sidhuvudet eller sidfoten visas automatiskt på alla sidor i det dokument du arbetar med. Men om du vill ha en unik sidhuvud eller sidfot, en som bara visas på första sidan. Vet du fortfarande hur man gör? Nedan finns steg hur.

  • Förbered dokumentet. Det första du behöver göra är att förbereda dokumentet där du vill ha en unik sidhuvudet eller sidfoten placeras. Om du redan har skapat och avslutade dokumentet bara öppna filen. Men du kan också börja ändra inställningen även om du inte har börjat något ännu på dokumentet.
  • Gå till sidhuvud och sidfot miljö. När dokumentet är klart, gå till sidhuvud och sidfot inställning genom att först, klicka på "Visa"-knappen som finns vid "standardverktygsfältet". Detta verktygsfält är den du ser på den översta skärmen, precis nedanför filnamnet på det dokument du arbetar med. För enkelhetens skull kan du trycka bara ett kortkommando för "alt" och sedan "v". Denna kommandoknapp öppnar automatiskt "Visa" i verktygsfältet. När du har hittat den "visa" i verktygsfältet, klicka på "sidhuvud och sidfot".
  • Gå till "sidan installation" i "sidhuvud och sidfot" i verktygsfältet. När du är i "sidhuvud och sidfot" alternativet, kommer du att märka att ditt Word-dokument markören automatiskt skickas på huvudet. En enradig verktygsfält visas också någonstans i mitten av dokumentet. Klicka nu på "sidan installation"-ikonen i den verktygsfältet. Observera att i detta verktygsfält, allt du ser är ikoner. För att veta vilken av dessa ikoner är "sidan installation", bara muspekaren på varje ikon och ikon namn visas. Från "Utskriftsformat", välj "layout". I "layout" fliken kommer du att se en kryssruta "Annorlunda förstasida". Kolla in det och klicka sedan på "OK".
  • Börja göra det unika sidhuvud och sidfot. När du har klickat på OK, kommer standard set-up ändras. Du kan börja göra en unik sidhuvud och sidfot som visas endast på dokumentets första sida. Observera att allt du kommer att placera i sidhuvudet och sidfoten på den andra sidan visas på alla efterföljande sidor av dokumentet. Denna setup kommer bara utesluta din första sida från standardformatet.


Hur man gör en unik första sidan sidhuvud eller sidfot i word. Förbered dokumentet.
Hur man gör en unik första sidan sidhuvud eller sidfot i word. Förbered dokumentet.

En unik sidhuvud och sidfot kan ge din uppsats eller kontor rapporterar ett försprång framför andra. Detta ger dig möjlighet att placera en catch-all-fras på första sidan, något skiljer sig från resten av sidorna i dokumentet. Du kan också använda den här inställningen även om du inte behöver placera en unik sidhuvud och sidfot på det dokument du arbetar med. Om du vill att dokumentet du arbetar inte bära någon sidhuvud och sidfot på första sidan, kan du också använda denna inställning och bara lämna den första sidans sidhuvud och sidfot tomma.