O2e

Hur man gör en staty i photoshop

Skapa en staty av en människa med Photoshop-lager och blandningslägen

I den här guiden vi producerar en staty med en bild av en kvinna, en marmor textur och Photoshop med lager alternativ.

 1. Först av allt måste vi hitta en lämplig bild. De väsentliga kriterierna för att det skulle vara något flytande hår, särskilt i ansiktet, och öppna hals. För mycket smink är inte heller bra för uppgiften. Jag hittade ett foto av en kvinna med mjuk hår sätta upp.  
 2. Nu måste vi förbereda fotot. När du skapat ett lager kopia av bilden, lägg den i gråskalelläge som vi behöver bara detaljerna i ansiktet, inte färger. Efter att färginformationen kasseras, lägger tillbaka den RGB. Eller så kan du använda färg / mättnad fönstret för att göra bilden svartvit.  
 3. På den svartvita lagret kopia (originalet kan göras osynliga genom nu - vi kommer inte att göra något med det) väljer kvinnan siffran och radera resten bakgrunden. I denna bild val jag bort också i detalj jag trodde onödigt - raderat örhängen.  
 4. Nu öppnar vi filen med textur och dra texturen bilden till bilden av kvinnan. Det blir ett separat lager där. Se till att den är på topp. Använd urval från ytskiktet för att ta bort texturen inte täcker kvinnan.  
 5. Ställ lager blandningsläget att föröka sig. Texturen i detta exempel är mycket ljus, ansiktet av kvinnan gjorde det knappt synlig och vi måste minska opaciteten av kvinnans ansikte lager. Med mörkare texturer kan du behöva minska opaciteten av texturen lagret.  
 6. Nu är det dags att arbeta med detaljer. Läppar och bryn är för mörka för stenstaty. Använd verktyget Skugga på dem med medelhög exponering och inställningar opacitet. Jag tog bort också läppglans med helande pensel. Och suddig håret lite. Vissa Dodge kan också tillämpas där.  
 7. Den svåraste delen av denna handledning är att göra sten ögon för statyn. Vistas i ytskiktet gör en markering runt ögonen. Se till att du skapar en bra kontur, tar i ögonfransarna och gör båda ögonen för att få mer eller mindre samma form. Jag använde Polygonlasso för val trycker skift för att välja det andra ögat efter den första.  
 8. I markeringen, använd Klonstämpel med målet plats tas från stenen lagret. Ögonen blir stenig nu.  
 9. Nu måste vi göra dessa steniga ögon ser mer naturliga ut. Lägg till lite volym genom att lägga skuggor.  
 10. Med valet fortfarande aktiv rita en svart till transparent gradient börjar på samma nivå med den övre punkten av urvalet och slutar i den första tredjedelen av ögonen. Om gradienten gjort för skarp skugga, minska opacitet. Använd sedan Bränn verktyget längs konturen av ögonen med rimlig exponering och inställningar opacitet.  
 11. Ta valet genom att trycka på Ctrl + D och användning Oskärpa verktyget på konturerna av ögonen för att blanda dem med ansiktet.  
 12. Nu är det dags att hitta ny bakgrund för statyn. Jag satte en svart och vit tegelvägg bakom.  
 13. För att göra statyn inte se alltför platt, lägger vi en Drop stil skugga lager till det översta lagret.  

Jobbet är nu klar!

Hur man gör en staty i photoshop. Först av allt måste vi hitta en lämplig bild.
Hur man gör en staty i photoshop. Först av allt måste vi hitta en lämplig bild.

Nataly Tikhonovich är redaktör för Myphotosoft.com - Programvara för ditt digitala liv.