O2e

Hur man gör en Squidoo objektivet

En Squidoo objektivet är en tjusig webbsida som tillåter dig att integrera massor av användargenererat innehåll på ett enda, traditionell webbsida. Termen "objektiv" är bara ett finare term troligen använts som en pjäs från Squidoo maskot enorma ögon. Göra en lins verkar vara överflödig, men Squidoo är verkligen tar fart som en Web 2.0 fenomen. Med nästan en halv miljon linser när detta skrivs, verkar det som om det inte skulle skada att rida på Squidoo vågen ifall det verkligen slutar upp att vara en enorm tsunami i framtiden.

Linser kan innehålla vad som helst

Linser kan innehålla vad som helst. Se det som en sida med inbyggd i foder sammanställare, en Twitter avsnitt, en Flickr hörn och en kommentar avsnitt. Squidoo linser har använts för olika ändamål, från en lista för någons favorit Britney Spears låtar, till ett offentligt rådgivande sida efter en försvunnen flicka i USA. Den anslutning gör att det lätt att främja på Facebook, Twitter, Digg, del.icio.us och andra nätverk vilket ger sidan ett slags fångenskap publik.

Här är hur du konfigurerar din egen Squidoo objektivet:

  1. Först, gå till Squidoo hemsida och registrera ett konto. Efter att ha gett önskat användarnamn, lösenord och annan personlig information, du är definitivt redo att gå.
  2. Besluta om ett namn och bestämma den kategori som du vill att ditt objektiv för att vara. Var noga med att välja din Squidoo adress. Du kan inte ändra detta efter att du har klickat på OK. Precis som vid beslut om ett domännamn eller sidans namn, tänka på de termer som är relevanta för det ämne som du vill prata om. Sedan Squidoo erbjuder också betala outs till de populära linserna, kan det också vara fördelaktigt om du strategize från en sökmotoroptimering (SEO) synvinkel.
  3. Härnäst kommer du att bli ombedd att lista sökord som du vill bli kopplad till ditt objektiv. Detta borde vara ganska lätt för dig. Om du skriver om en artist, kan du skriva hitlåtar eller titlar album på dessa områden för att se till att människor söker efter relevant innehåll om konstnären lätt kan hitta ditt objektiv.
  4. Efter fastställandet av dessa uppgifter kan du sedan gå vidare för att skräddarsy ditt objektiv. Du kan publicera ditt objektiv nakna, men platsen skulle varna dig om du har två eller färre widgets på din sida. Detta kommer att vara till din nackdel eftersom Squidoo inte prioriterar linser med minimalt innehåll.
  5. För att maximera styrkan i Squidoo när det gäller att utnyttja kraften i Web 2.0 se till att du länka den till dina olika nätverk genom widgets för Facebook, Twitter, Flickr och liknande. Du kan också använda flödesaggregator att presentera relevanta blogginlägg på ditt objektiv.
  6. Om ditt ämne börjar brinna, kan Squidoo välja faktiskt du som webbplatsens "Lens of the Day" och du kommer förmodligen få tusentals träffar bara för att ära.

Ovanpå dessa fördelar

Hur man gör en Squidoo objektivet. Besluta om ett namn och bestämma den kategori som du vill att ditt objektiv för att vara.
Hur man gör en Squidoo objektivet. Besluta om ett namn och bestämma den kategori som du vill att ditt objektiv för att vara.

Ovanpå dessa fördelar, kan du också få synpunkter på ditt objektiv. Det är bokstavligen som att ha en micro-community på bara en sida. Banan rör sig utan dig så se till att du har dina linser på!