O2e

Hur man gör en hemmagjord elektromagnet

En elektromagnet är en typ av magnet som skapar ett magnetfält genom att köra ett flöde av elektrisk ström genom en kabel. Detta är samma koncept bakom nästan alla elektroniska prylar som används nuförtiden. Tänk dig en värld utan tv som håller oss välinformerade radioapparater som håller oss avslappnad och datorer som håller oss sysselsatta. Sannerligen har vi alla mycket att vara tacksam för.

Vill du lära ditt barn om elektromagneter

Hur man gör en hemmagjord elektromagnet. Vill du lära ditt barn om elektromagneter.
Hur man gör en hemmagjord elektromagnet. Vill du lära ditt barn om elektromagneter.

Vill du lära ditt barn om elektromagneter? Finns det en vetenskap rättvis kommer snart? Om så är fallet, varför inte hjälpa honom göra sin egen elektromagnet att visa upp sina vänner i skolan? Läs vidare för att lära.

  • . Förbered material Det material som du behöver för att göra en hemmagjord elektromagnet är följande: en liten skruvmejsel eller något handhållna apparater, en meter koppartråd, skruvar eller något litet metallföremål, en liten kabelskalare och en 9-volts batteri .
  • Linda apparaten. För att börja göra din elektromagnet, få en skruvmejsel eller något handhållna apparater som du vill använda, så länge som den har en metalldel. Ta din koppartråd. Låt ca 5 inches av den innan du börjar täcker metalldelen. Fortsätt att linda koppartråden runt metalldelen tills du täcka den helt. Lämna ytterligare 5 inches på sin svans.
  • Strip slutar. Gång gjort, ta ändarna och använda en kabelskalare att exponera ungefär en tum av ledningar under varje ände.
  • Anslut ändarna. När exponeras, anslut kablarna till batteriet, som 9-volts batteri kommer att fungera som strömkälla. Du kommer att märka två terminaler på batteriet. Ta en ände och anslut den med den positiva ledningen och den andra på det negativa. Se till att du fäster dem ordentligt och ställ åt sidan för ungefär en timme.
  • Medan du väntar. Om du gör det här projektet med ditt barn, det är den bästa tiden att förklara hur elektromagnetism fungerar. Genom att ställa detta experiment som ett exempel, säg att ansluta ledningarna lindade runt skruvmejseln till strömkällan tillåter elektrisk ström att flyta genom tråden, vilket påverkar metallen del av skruvmejseln i processen och därigenom skapa ett magnetfält på den mycket delen. Den en timmes väntan görs för att stärka magnetfältet lite mer och göra det längre.
  • Koppla ledningarna. När timmen är upp, lossa kablarna är kopplade till batteripolerna och linda koppartråden täcker skruvmejseln. Det har nu blivit en elektromagnet. Testa det genom spridning skruvar eller spikar och försök plocka dem en efter en. Du kan testa det på några andra metallföremål för såsom säkerhetsnålar och nålar. Kom ihåg dock att styrkan i elektromagneten kommer att blekna med tiden, men du kan alltid ladda det när som helst.
  • Laddning tips. Samla koppartråden du har använt för detta projekt och lagra dem bort tills du behöver ladda. Följ samma procedur men använder ett annat batteri denna gång som batteriet strömförsörjningen kommer alla används upp.


Och där har ni det, en hemmagjord elektromagnet som ditt barn kan lära sig och ha kul med på samma gång! Kom ihåg att alltid träna säkerhet och aldrig under några omständigheter, använda ett kraftfullt batteri som bilen typ att förebygga risken för elchock och brand.