O2e

Hur man gör en film med Adobe Flash

Adobe Flash är ett program som syftar till att skapa

Adobe Flash är ett program som syftar till att skapa, bland annat filmer för webben. Göra en film med Adobe Flash är dock ganska komplicerat, alldeles särskilt om du är nybörjare. Så om du är ny på detta, låt denna riktlinje hjälpa dig att skapa din första Flash-film.

  • Vet hur man använder interpoleringen animeringseffekten. Tweening är i grunden om att flytta ett objekt från en position till en annan. Vill interpolera ett objekt måste du bestämma dess startpunkt och dess destination och hur det kommer att komma fram till den bestämda destinationen. Så för att göra detta, börja med att högerklicka på objektet. Välj sedan Konvertera till Symbol. Sätt fler ramar, så att objektet har gott om tid att flytta. Sätt nyckelbildruta i den sista bildrutan. Gör detta genom att högerklicka på den sista bildrutan i tidslinjen och välja Infoga nyckelbildruta. Välj sedan andra ramar som mittpunkten rörelser måste ske. Högerklicka på valda bildrutorna igen och välj Create vinkar Tween. När du är klar här, kommer objektet flyttas från sin utgångspunkt och mot slutet, med rörelser i mellan.
  • Förlänga varaktigheten. Den interpolera rörelse har en standard hastighet av 24 bildrutor per sekund. Men du kan förlänga varaktigheten genom att ändra animeringen lagret tidslinje. Dra musen till vänster om tidslinjen tills varaktigheten ändras till 48 bildrutor per sekund.
  • Flytta objektet efter en kurva. Det interpolerade objektet rör sig längs en ​​rak linje, men för mer visuellt intresse, kan du ändra dess rörelse genom rörelsebanan från direkt till kurvan. På Verktyg-menyn, klicka på markeringsverktyget. Sedan från startpunkten, dra musen över till slutet av rörelsebanan. Du kommer nu att märka den krökta banan bildar. Släpp musen. Förhandsgranska animeringen, din interpolerat objekt bör följa den krökta banan. Om du vill göra ändringar, behöver du bara dra och släppa musen igen från din avsedda startpunkten till din tilltänkta slutpunkt.
  • Lägg till musik eller ljudeffekter. Din film kommer att vara mer behagligt att titta på om du bäddar musik eller ljudeffekter i den. För att göra detta måste du först besluta om musik eller ljudfil du vill använda. Sedan på Arkiv-menyn, välj Importera till bibliotek. Klicka på ljudfilen du tänker använda för filmen. Klicka på OK efter. Välj sedan den nyckelbildruta där du vill att musiken eller ljudet att börja spela. Du kan välja att spela upp musiken eller ljudet genom hela filmen eller tilldela bara vissa ramar där det ska spelas.
  • Förhandsgranska filmen. När du är klar med filmen, se till att köra en slutlig förhandsvisning. Kontrollera animeringen av objekten, synkronisering av musik och objekt, och den totala överklagande av filmen. Om du inte är nöjd med resultatet, överväga att göra förändringar. Men om du tror att projektet är utmärkt, är du klar.


Glöm inte att spara filmen

Hur man gör en film med adobe flash. Vet hur man använder interpoleringen animeringseffekten.
Hur man gör en film med adobe flash. Vet hur man använder interpoleringen animeringseffekten.

Glöm inte att spara filmen. Spara ditt projekt genom att gå till Arkiv-menyn och välj sedan Exportera film. Välj SWF-format. Sedan klickar du på Spara. Vänta några minuter som Adobe Flash sparar ditt arbete.