O2e

Hur man gör en digital fotokollage med Corel Paintshop Pro

Är du förtjust i att ta en massa bilder på din familj och vänner

Är du förtjust i att ta en massa bilder på din familj och vänner? Istället för att skicka dem de vanliga stackar, vill du överraska dem genom att göra underbara sortiment av sina bilder? De kan använda dem som affisch eller klippbok bilder.

Tja, om du är intresserad av att göra ett digitalt foto collage, är det bra att använda Corel Paintshop Pro. Här är de inblandade steg:

  • Steg 1. Öppna Corel Paintshop Pro. Gå till Arkiv-menyn och välj sedan "Ny". En dialogruta för en "Ny bild" kommer att visas. Justera pappersformatet. Det ska vara 8 ½ "x 11 ½". Efteråt träna upplösningen. Det bör sättas till 200 pixlar / tum. Under tiden bör färginställningen ändras till "vit". Justeringarna kommer att tillåta dig att skapa en bild som har en dimension av 170 x 2.200 pixlar.
  • Steg 2. Välj bilder för ditt kollage med hjälp av Corel Paintshop Pro webbläsare. Återigen öppna Arkiv-menyn och välj sedan "Bläddra". Det gör att du kan öppna ditt fotoalbum och välja de som du behöver. Du kan klicka och sedan dra varje foto från din webbläsare till din värva. När bilder har öppnats kan du börja pyssla dem. Använd beskärning funktionen. Naturligtvis ska du manipulera bilder efter varandra.
  • Steg 3. När du har satt i ett foto i ditt kollage sidan, omedelbart välja den. Därefter väljer du "Redigera". Kopiera ditt foto så att du kan överföra den till klippbordet. Gå tillbaka till din tomt värva och samtidigt klicka på "Redigera" och "Klistra in". Och så småningom, efter att du har valt "Klistra in som nytt lager" kan du se lätt valda foto på din tomma sida.
  • Steg 4. Du kan överföra eller dra bilden någonstans genom att välja verktyget Flytta. Du kan lätt hitta den på verktygsfältet. Helt enkelt söka efter ikonen som ser ut som en pil (fyra-vägs).
  • Steg 5. Förbered dig på att ändra storlek på bilden. Du kan göra det genom att välja deformeras verktyg och genom att flytta musen till din fotots nedre högra kant. Se till att du inte drar och klickar ditt foto. Du vill inte att snedvrida proportionerna. Det är bättre att arbeta med dimensionering handtaget. Högerklicka och dra det som du håller ner musen högra knapp. Detta tillåter dig att behålla din fotots rätt bildförhållande. Genom att vänsterklicka någonstans i ditt foto kan du flytta, överföra eller dra den.
  • Steg 6. När du har arbetat på din första bild, upprepa steg 2 till 6 för de återstående bitar i ditt kollage. Begränsa inte din fantasi. Gör ditt kollage intressant och spännande.

Hur man gör en digital fotokollage med corel paintshop pro. Är du förtjust i att ta en massa bilder på din familj och vänner.
Hur man gör en digital fotokollage med corel paintshop pro. Är du förtjust i att ta en massa bilder på din familj och vänner.

Du kan skriva ut kopior av collage och ge dem till din familj och vänner. Du kan också lägga upp collage i din personliga hemsida. I ditt nästa försök, försök att experimentera på färg, storlek, kombination, eller utförande. Och om du redan har gjort en hel del av dem, kan du ordna dem i ett fotoalbum. Om du inte har tryckt dem, kan du sätta ihop dem som en del av en digital konst portfölj. Så när du är redo att arbeta på din första fotokollage?