O2e

Hur man gör en avancerad Google-sökning

Googles sökmotor verkar lätt nog att använda

Googles sökmotor verkar lätt nog att använda, tills du faktiskt använder det. Sedan, hitta den information du behöver blir förbryllande. Till exempel, om du just skrev in ordet "häst" då får du tillbaka webbplatser med anknytning till hästavel, häst vård, hästkapplöpning, basketmatch hästen, trojaner och hästkastanj. För att hitta den specifika, detaljerade uppgifter som du snabbt behöver, måste du göra en avancerad Google-sökning.

Använd citattecken Det enklaste sättet att göra en avancerad Google-sökning är att sätta citattecken runt söktermen. Detta gör att Google ser inte bara med avseende på förekomst av termen i hela dokumentet, men för den termen på exakt det sätt du skrev det i. Du behöver inte oroa dig för kapitalisering. Google ignorerar versaler.

Så, låt oss tillbaka till vår "häst" exempel

Så, låt oss tillbaka till vår "häst" exempel. Anta att du ville ta reda på om en viss häst, låt oss säga Mr Ed, från 1960-talet tv-komedi. Du skulle då ange "Mr Ed häst" med citationstecken kring det. Du skulle då få mycket mer information specifikt relaterade till Mr Ed än bara om tv-show eller hästar i allmänhet. Om du ville veta det riktiga namnet på hästen som spelade Mr Ed, skriv "Mr Ed häst riktiga namn" och du kommer att upptäcka det riktiga namn var Bamboo Harvester.

Avancerad sökning Form Ett annat enkelt sätt att göra en avancerad Google-sökning är att använda Googles avancerade sökfunktionen. Låt oss gå tillbaka till "hästen" exempel. Låt oss säga att du vill ha information om kastanj hästar, men inte om hästkastanj träd. Chestnut råkar vara en färg på en häst, så du kan inte bli av med ordet "kastanj".

Klicka på "Avancerad sökning"

Hur man gör en avancerad Google-sökning. Avancerad sökning Form.
Hur man gör en avancerad Google-sökning. Avancerad sökning Form.

Klicka på "Avancerad sökning", som är i mycket liten bokstäver bredvid textrutan tom. Du kommer då till en sida som ber dig att fylla i vilka termer du vill ha och vilka villkor som du inte. Under avsnittet "Hitta webbsidor som har ..." skriv in "hästkastanj". Under avsnittet "Men visar inte sidor som har ..." och typ i "trädet". Om du bara är intresserad av engelska hemsidor, då ska du klicka på "engelska" i Language linje. Klicka sedan på knappen Avancerad sökning och du kommer att få dina nödvändiga resultaten.

Wildcard Det är ett roligt sätt att göra en Avancerad Sök på Google kallas jokertecken funktionen. Detta är också användbart om du inte är säker på om alla de specifika termer som du behöver i ett sökord. Allt du behöver göra är att skriva in ditt sökord och följa det med ett * tecken, som ligger över 8 på vanliga QWERTY-tangentbord.