O2e

Hur man gör en 3D - animerad karaktär

Om du har ofta undrat hur 3D-animering är gjord för filmer, så kommer du vara glad att veta att det finns datorprogram som du kan använda för att göra din egen 3D-animerade karaktär. För detta projekt måste du använda Poser Pro hjälper dig att skapa en 3D-animerad karaktär och använda programmets verktyg för att göra det gå.

1. Ladda ner mjukvara.

Ladda ner Poser Pro och installera det på din dator

Ladda ner Poser Pro och installera det på din dator. Gå till DAZ 3D hemsida och ladda ner 3D-figurer, kläder, hår eller modeller installeras sedan. Du kan välja V4 grundläggande figur, texturer och morfar att ladda ner. Leta reda på buntförpackning som ger dig allt du behöver för att förvandla din karaktär. Montera de nedladdade filerna från DAZ 3D till Poser katalogen och sedan starta Poser programmet.

Hur man gör en 3d - animerad karaktär. Ladda ner poser pro och installera det på din dator.
Hur man gör en 3d - animerad karaktär. Ladda ner poser pro och installera det på din dator.

2. Förvandla karaktär.

Ändra den förvalda tecken på programmets gränssnitt till V4 siffran du hämtade. Gå till längst till höger del av gränssnittet som är programmets biblioteket för att hitta och välja V4 siffra. Välj ikonen längst ner för att verkställa ändringen. Nu ska vi plocka bitar av kläder för din karaktär. Gå till programbiblioteket igen och välj ett par byxor eller shorts för din karaktär. Välj dubbelpilen längst ner för att föra paret byxor på scenen. Välj Bild från menyn högst upp och välj sedan överensstämmer med som lägger paret byxor till tecknet. Plocka andra delar av kläder och följer samma procedur för att lägga till objekt på din karaktär. Du kan välja olika lägen för din karaktär från pose biblioteket. Välj en pose i listan och dubbelklicka på den för att förändra din karaktär. Du kan lägga till fler ändringar till din karaktär som huden texturer och stilar hår från programmets bibliotek.

3. Animera tecken.

Vi vet animera tecken du skapade med hjälp av funktionen Auto keyframing. När du slår på Auto keyframing funktionen kommer du att märka en tidslinje i botten av programmets gränssnitt. Du kommer att använda detta för att göra de olika åtgärderna för tecknet. Visualisera och planera hur du vill att din karaktär att gå på skärmen. Du kan göra din karaktär dansa, gå eller springa.

Nu i början av tidslinjen

Nu i början av tidslinjen.
Nu i början av tidslinjen.

Nu i början av tidslinjen, flytta delar av hans kropp att posera på ett visst sätt med hjälp av rattarna till höger. Till exempel om du vill att din karaktär att gå till mitten av skärmen från vänster mest sida måste du placera tecknet där. Nu framåt på tidslinjen och flytta tecknet till mitten av skärmen. Därefter gå framåt på tidslinjen igen och göra din karaktär höja armarna. Flytta framåt igen för den senaste åtgärden som är att placera din karaktär på höger sida av skärmen. Konfigurera renderingsinställningar för förflyttning och sedan spela upp animeringen. Du kommer att se din karaktär går från den vänstra sidan av skärmen till mitten där han höjer armarna och sedan gå till den längst till höger på skärmen.

Använda förinställda tillägg till karaktären gör det enkelt för dig att skapa den typ av karaktär du vill ha och programmets förmåga att skapa rörelse ger en inblick i hur 3D animerade filmer görs.