O2e

Hur man förstå magnetiska sensor applikationer

Från hus till bilar

Från hus till bilar, restauranger, caféer och gallerior, det finns vissa saker som vi egentligen inte märker, men finns där. Ett exempel på detta är magnetism. Det finns många typer av magnetiska enheter som använder den normala attraktionen och avvärja rörelser av magnetiska poler till sin fördel. Några av dem används i transport, som en Maglev. Vissa används inom medicinen, som MRI, och det finns även nya genombrott i belysning ditt hem, som en magnetisk ljus som trotsar gravitationen genom svävar från en magnetisk fixtur. Det ger ditt hem en mycket modern touch. Ett exempel på en magnetisk anordning är en magnetisk sensor. Dessa sensorer har många användningsområden, och här är några av dem.

  1. Termografi och infraröd. En specifik typ av magnetisk sensor är den elektromagnetiska sensorn. Dessa enheter använder el för att excitera magneterna för att göra en mängd olika saker. En typ av användning för elektromagnetiska sensorer Självregistrerande termografer. Termografi blir elektromagnetiska sensorer till infraröda sensorer. Dessa typer av sensorer kan detektera värme som kommer från andra objekt i svagt ljus eller när det finns saker i mitten. Strålningen de upptäcker är användbar i sök och räddning, speciellt i jordbävningen situationer där liv kan stå på spel blåsa spillrorna. Infraröda sensorer är också användbara för att ta emot data. De kan känna strålningen från elektromagnetiska spektrumet och berätta specialgjorda mottagare att acceptera de data som skickas.
  2. Magnetometrar och global positionering. På geofysik är magnetometrar används för att hitta fyndigheter av järn långt ner i jorden, kan de också användas i arkeologi för att hitta begravda städer, skeppsvrak och för militären, är en magnetisk anomali sensor används för att upptäcka ubåtar. Magnetiska sensorer används också i kompasser. Till skillnad från de vanliga nålen kompasser är magnetiska sensorn kompasser som används för att direkt peka på jordens magnetiska nordpolen, kommer några marker korrigera detta för att verkligen peka i Nordpolen. Sådana saker kan köpas på Honeywell magnetiska sensorer som webbplatsen finns på magneticsensors.com . De har också scheman i pdf-format.
  3. Beröringsfria sensorer. Närhet sensorer kan upptäcka föremål utan att fysisk kontakt på objektet. Istället använder de magnetfält varje objekt, speciellt ferromagnetiska föremål. Induktiva givare normalt inneslutna, vilket gör dem användbara vattnet. De är endast öppnas genom närvaron av en magnet, som stänger eller öppnar (beroende på modell) en krets. Detta är mycket användbart i utforskningen av rymden som tyngdkraften kan spela fult med några av strömmarna är dock magnetism en permanent. Beröringsfria givare används också på flygplatser och bilar. På flygplatser, är sensorer används för att kontrollera metallföremål på en person. På grund av säkerhetsproblem, folk måste gå igenom en magnetisk sensor, för att se om de tar med alla outtagna metallföremål ombord. Detta är mycket farligt för både plan och passagerare som personen kan ha illvilja mot passagerarna på planet. Också, eftersom metallföremål kan störa mer känsliga instrumentering av flygplanet, är de flesta inte tillåtna.

Hur man förstå magnetiska sensor applikationer. Termografi och infraröd.
Hur man förstå magnetiska sensor applikationer. Termografi och infraröd.

Det finns faktiskt en hel del magnetisk sensor applikationer och det har inte hindrat någon från att tänka mer. Magnetiska sensorer hjälper oss att hitta värdefull olja, berätta var att gå och var vi är, och även hjälper oss att rädda liv och skydda liv. Magneter göra våra liv enklare, bekvämare och hjälpa oss att prioritera de saker som vi verkligen vill göra.