O2e

Hur man delar filer mellan två Macar

Fildelning mellan två Macar är nu enklare med uppgraderade versioner av operativsystemet. Med enkla konfigurationer så att fildelning kan du börja ladda ner filer från en källa Mac.

Hur man delar filer mellan två macar. Gå till systeminställningar.
Hur man delar filer mellan två macar. Gå till systeminställningar.

  1. Gå till Systeminställningar. På Mac dator du vill dela filer från, gå till Systeminställningar panelen och leta efter Internet och nätverk alternativ. Enligt Internet och nätverk alternativ du kommer att se en lista över program som MobileMe, Nätverk, QuickTime och delning. Välj och klicka på ikonen Delning för att gå till Dela fönstret.
  2. Konfigurera fildelning. Du måste konfigurera Dela alternativet för att tillåta Mac för att dela filer till andra Mac-datorer i området. På Dela fönstret ser till den vänstra panelen och du kommer att se en lista över tjänster med kryssrutor. Om du vill aktivera en viss tjänst måste du sätta en bock i rutan bredvid den tjänsten. Sätt ett kryss bredvid Fildelning tjänsten och du kommer att se Fildelning etiketten på den högra panelen kommer att ha en "On" beskrivning och en grön lampa visas bredvid. Gå till Delade mappar alternativet på den högra panelen och lägg till mapp eller mappar som du vill dela med andra Mac-datorer. Du kan använda "Klicka på låset för att förhindra ytterligare ändringar" alternativet finns längst ner på Sharing fönstret för att skydda de ändringar du gjort. Om du använder Tiger, kan gränssnittet ser något annorlunda, men processen är densamma.
  3. Börja dela. Efter att fildelning på målet Mac kan du nu börja dela filer från Mac till en annan Mac i området. Den andra datorn hittar den delade mappen i användarnamn / Public avsnitt. Nu kan du ladda ner filer från den delade mappen på målet Mac.
  4. Köpa Targus kabel filresurs för Mac. Annat sätt att enkelt dela filer mellan två Macar är att köpa Targus kabel File Share för Mac från Targus. Det är en länk kabeln kan du använda för att ansluta två Macar tillsammans och enkelt dela filer med varandra. Du bara plug-in kabeln i USB spåren av både Mac och en ikon visas automatiskt på datorer i båda datorerna. Du kan börja dela och ladda ner filer mellan Mac-datorer. Klicka på ikonen på skrivbordet för att aktivera fildelning och både Mac är redo att dela filer. Kabeln har en inbyggd programvara som gör fildelning via kabel, och dra och släppa filer har inga storleksbegränsningar, så oavsett hur stort eller litet filen eller dokumentet dela filer är sömlös mellan de två Macar.

Dela filer har blivit lättare och enklare mellan två Macar än under de senaste åren. Du har nu möjlighet att konfigurera Systeminställningar för att möjliggöra delning eller använda en tredjeparts kabel med integrerad programvara för att automatiskt börja dela filer mellan två Mac-datorer.