O2e

Hur man delar filer mellan två datorer

Dela en fil nu enklare genom följande steg:

1. Anslut datorerna genom:

Metod A: Använd en korsad kabel för att ansluta både datorer

Resurser som behövs:

 • Nätverkskort installerade i båda datorerna

  Hur man delar filer mellan två datorer. Metod A.
  Hur man delar filer mellan två datorer. Metod A.

 • 1 Crossover Ethernet-kabel

  Om nätverkskort redan är installerade i varje dator, anslut de två datorerna genom att fästa ena änden av korsad Ethernet-kabel från en dator och den andra änden till den andra datorn.

Metod B: Med hjälp av en hubb för att ansluta båda datorerna

Resurser som behövs:

 • Nätverkskort installerade i alla datorer

 • 2 eller fler normala Ethernet-kablar

  Metod B. Metod C.
  Metod B. Metod C.

  Om nätverkskort redan är installerade i alla datorer, ansluta båda datorerna till hubben genom att fästa ena änden av Ethernet-kabeln från nätverkskortet till hubben.

Metod C: Använda en router för att ansluta båda datorerna

Resurser som behövs:

 • Nätverkskort installerade i alla datorer

 • 2 eller fler normala Ethernet-kablar

 • DSL-modem från din ISP och en fungerande snabb tjänst

 • En router kan antingen vara trådlöst eller trådbundet som överbryggas till kabelmodemet.

  Om nätverkskort redan är installerade i alla datorer, ansluta båda datorerna till routern genom att fästa ena änden av Ethernet-kabeln från nätverkskortet till routern. När detta är gjort med att fästa Ethernet-kablar, ansluta till din höghastighetsanslutning till Internet tjänsten med routerns GUI, vanligtvis genom att ange 192.168.1.1 i adressfältet i din webbläsare.

2. När detta är gjort ansluta dina datorer med någon av de givna metoderna ovan, i var och en av dina datorer, markera ikonen för Den här datorn och klicka på Egenskaper för att gå till datorns Systemegenskaper.

I datorns Systemegenskaper klickar du på fliken för datornamn och skriva på datorn beskrivningen i en bit papper. Gör detta steg på alla datorer.

3. Välj en fil eller mapp som du vill dela och markera den.

Använd din mus, högerklicka på filen och tryck på alternativet för delning och säkerhet och under fliken Delning markera kryssrutorna bredvid Dela den här mappen på nätverket och Tillåt att användare på nätverket ändrar mina filer, som tidigare var nedtonade.

4. Navigera till datorns Min dator och på adressfältet, antingen genom att klicka på adressfältet eller genom att trycka på F4 på tangentbordet.

Skriv in \ \ och namnet på den andra datorn, till exempel om den andra datorn heter laptop, skriv \ \ laptop på adressfältet.

5. Du kan nu dela filer mellan datorer.

Om du har andra mappar som du vill dela, helt enkelt göra steg 3 till 4 om dessa mappar, eller så kan du dra de filer du vill dela till den befintliga mappen som du valde att dela på nätverket.

Dela filer mellan datorer, är detta sätt mycket billigare och lättare att göra istället för att bränna en skiva eller använder en USB-flash-enhet för att överföra filer från en dator till en annan.